Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγανήσι - Ένα «μυστικό» που αρχίζει να διαδίδεται

Μεγανήσι – Ένα «μυστικό» που αρχίζει να διαδίδεται

Το...άγνωστο νησί του Ιονίου αρχίζει να αποκτά φανατικούς πιστούς

Στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, μια ανάσα από τη Λευκάδα, κρύβεται ένα μικροσκοπικό καταφύγιο ειδυλλιακής ομορφιάς και απόλυτης ηρεμίας.

Θάλασσα που μοιάζει φτιαγμένη από το ακριβότερο κρύσταλλο, άμμος χρυσή σαν αστερόσκονη και βότσαλα ολόλευκα.

Φύση πλούσια με πεύκα καταπράσινα που φτάνουν μέχρι τις ακτές.

Πανέμορφες εικόνες που συνθέτουν ένα τοπίο αληθινού παραδείσου.

Αυτό είναι το Μεγανήσι, ένα κρυμμένο διαμάντι του Ιονίου, ένας τόπος με γοητευτικό ταξιδιωτικό προφίλ χαμηλών τόνων, ιδανικός για σύγχρονους Ροβινσώνες.

Στολισμένο με δαντελωτές ακτές, εντυπωσιακά φιόρδ, παραδοσιακούς οικισμούς και γραφικά χωριά το Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Τηλεβοϊδών νήσων που πήρε το όνομά του από μία αρχαία πειρατική φυλή, τους Τηλεβόες.

Επιλέγοντας να ναυαγήσεις στον παράδεισο

Το Μεγανήσι, λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκάδα και στην Αιτωλοακαρνανία και απέχει περίπου 4 ώρες, με αυτοκίνητο, από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και 25 λεπτά, με καράβι, από το Νυδρί.

Κάθε γωνιά αυτού του μικροσκοπικού τόπου μαγεύει τους επισκέπτες της για πολλούς, διαφορετικούς λόγους γι αυτό και είναι η ιδανική επιλογή ειδικά για όσους αναζητούν ένα ησυχαστήριο για τις διακοπές τους.

Για όσους δηλαδή θέλουν να νιώσουν για λίγο σαν εθελούσιοι ναυαγοί απολαμβάνοντας παράλληλα νέες εμπειρίες εναλλακτικής πολυτέλειας.

Στο βόρειο κομμάτι οι όρμοι Λιμονάρι, Ελιά, Αθερινός και Αμπελάκια είναι γεμάτοι ιστιοπλοϊκά και τουριστική κίνηση, τόση όση χρειάζεται για να μην αισθάνεται κανείς εντελώς μόνος.

Οι παραλίες Κεχρινιά, Φανάρι, Σπήλια, Ρόκα, Πασουμάκι και Άγιος Ιωάννης με τα σμαραγδένια νερά προσφέρονται για βουτιές και καταδυτικές εξερευνήσεις.

Με εκδρομικό σκάφος μπορεί κανείς να προσεγγίσει και τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος:

Αρκούδι, Άτοκος, Κάλαμος, Καστός, Πεταλού, Προβάτι, Θηλιά, Φορμίκουλα κ.ο.κ. αλλά και να φτάσει, με βαρκάκι, μέχρι τα Πριγκηπονήσια Λευκάδας.

Η βόλτα στη Μαδουρή, στη Χελώνη, στο Τσοκάρι και φυσικά στον διάσημο Σκορπιό είναι πραγματικά μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Όσοι αγαπούν τις εξερευνήσεις αξίζει να δουν από κοντά τη σπηλιά του Γιοβάνη και φυσικά τη σπηλιά του Παπανικολή.

Το μέρος αυτός, σύμφωνα με με τους ντόπιους, αποτελούσε το καταφύγιο του θρυλικού υποβρυχίου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα χωριά

Τα τρία χωριά του νησιού, Σπαρτοχώρι, Κατωμέρι και Βαθύ, ξεχωρίζουν το καθένα για τη δική του, διαφορετική προσωπικότητα.

Στο ορεινό Σπαρτοχώρι που είναι χτισμένο στο ύψωμα, τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια ζωγραφίζουν ένα τοπίο μαγικό με απίστευτη θέα, ό,τι πρέπει για απογευματινές βόλτες.

Το κεντρικό Κατωμέρι, η πρωτεύουσα του νησιού, φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή, την κίνηση και τη ζωντάνια του.

Το παραθαλάσσιο Βαθύ, είναι χτισμένο γύρω από ένα φυσικό λιμάνι και έχει κοντά του μερικές από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρου του Ιονίου.

Δεν λείπουν και οι πολυτελείς επιλογές από το Μεγανήσι

Εστιατόρια, κυρίως ταβερνάκια, θα βρείτε διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Εκεί τα φρέσκα θαλασσινά, τα ντόπια κρέατα και τα μποστανικά της κάθε εποχής μπαίνουν σε πιάτα σπιτικά, γεμάτα νοστιμιά.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024