Τα τροχαία στην Κρήτη έχουν καταλήξει να αποτελούν ένας από τους συνήθεις τρόπους θανάτου, αν εξαιρέσει κανείς τα φυσικά αίτια ή τις μακροχρόνιες ασθένειες, όσο κι αυτό ακούγεται υπερβολικό. Πιο συγκεκριμένα, τριάντα άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή σε θανατηφόρα τροχαία στο νησί, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, την ώρα που 30 ήταν οι νεκροί που θρηνήσαμε όλο το 2020.
Έξι άνθρωποι βαριά τραυματίες σε νοσοκομεία
Ενδεικτικό της αποκαρδιωτικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι τις τρεις μόλις τελευταίες ημέρες 6 άνθρωποι νοσηλεύονται με βαριά τραύματα σε νοσοκομεία της Κρήτης.
Η θλιβερή «πρωτιά» στα θανατηφόρα τροχαία εντοπίζεται στα Χανιά με εννέα θύματα, ενώ επτά είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στο Ρέθυμνο, επτά στο Ηράκλειο και επτά στο Λασίθι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου για την Πρόληψη των Τροχαίων, Γιάννης Λιονάκης, από τα θανατηφόρα τροχαία τέσσερα σημειώθηκαν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).
«Καρμανιόλα» αποδεικνύεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο στη νησί, αφού εκεί ξεψύχησαν 23 ακόμα άνθρωποι. Τα τρία υπόλοιπα θανατηφόρα έγιναν εντός των μεγάλων πόλεων της Κρήτης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα