Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «βασιλιάς» έφυγε, η Μπάρτσα… βασιλεύει - Νίκησε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-2

Ο «βασιλιάς» έφυγε, η Μπάρτσα… βασιλεύει – Νίκησε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-2

Στο πρώτο παιχνίδι στη μετά - Μέσι εποχή για την Μπαρτσελόνα ο Μπρέιθγουέιτ μπήκε στα... παπούτσια του Αργεντινού και με δύο γκολ και μία ασίστ οδήγησε τους Καταλανούς σε ιδανική πρεμιέρα απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-2)

Δεν ήταν μια ακόμα Κυριακή στο γήπεδο. Δεν ήταν ένα ακόμα παιχνίδι. Δεν ήταν καλά – καλά μια ημέρα… γιορτής, όπως συνηθιζόταν για ολόκληρη τη Βαρκελώνη κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα έπαιζε στο «Καμπ Νου».

Ήταν μια μέρα που δεν περίμενε ποτέ κανείς οπαδός της Μπάρτσα να τη ζήσει. Σε μια ατμόσφαιρα που μύριζε – όχι γιορτή και πανηγύρια, αλλά – μπαρούτι (εναντίον του Λαπόρτα), μιζέρια για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι.

Δεν υπήρχαν σημαίες και κασκόλ, αλλά πανό. «Λαπόρτα είσαι προδότης, πρόδωσες τον Λίο», έγραφε το ένα. «Λαπόρτα, φερέφωνο του Πέρεθ», ένα άλλο. «Ο Μέσι είναι στο Παρίσι, εσύ στην Ίμπιζα», ένα τρίτο.

Ηταν το πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα έπειτα από 21 χρόνια που ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν μέλος της οικογένειας της. Και ο κόσμος είχε βγάλει την ετυμηγορία του. Το έκανε πριν το ματς, το έκανε και κατά τη διάρκεια. Οταν στο 10ο λεπτό όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο… προσκυνώντας τον «Θεό» του που – πιθανότατα – παρακολουθούσε από το Παρίσι. «Μέεεεεσι, Μέεεεεεσι, Μέεεεεσι», η ιαχή που έκανε το «Καμπ Νου» να σύεται.

Αν όλο αυτό το κλίμα επηρέασε τους… υπάρχοντες; Η απάντηση είναι «όχι». Οι παίκτες του Κούμαν απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν συγκεντρωμένοι, ορεξάτοι, με πολλές ιδέες στο παιχνίδι τους. Το κίνητρο για εκείνους ήταν διπλό τούτη τη φορά. Χωρίς το είδωλο μιας ολόκληρης πόλης να ζει ανάμεσά τους, έπρεπε να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω. Το έκαναν και έκαναν τον κόσμο να φύγει από το γήπεδο γεμάτος και χαμογελαστός.

Ο Πικέ στο 19’ άνοιξε το σκορ για την Μπάρτσα με κεφαλιά. Μια δεύτερη από τον Μπρεϊθγουέιτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 2-0 πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια. O Δανός με… φόρα από το EURO σημείωσε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 59’ και αυτό σίγουρα αποτελεί είδηση: δύο τέρματα είχε σημειώσει σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα. Ο Κούμαν τον εμπιστεύτηκε και εκείνος τον δικαίωσε.

Η Σοσιεδάδ λίγο έλειψε να προκαλέσει… εμφράγματα στο «Καμπ Νου» αφού κατάφερε να μπει στο ματς μειώνοντας σε 3-2 χάρη σε γκολ των Σιενφουέγος (82’) και Ογιαρθάμπαλ (85’), αλλά ο Σέρτζι Ρομπέρτο ήρθε στο 91’ να τελειώσει οριστικά το ματς διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024