
Τουρκία – Επιμένει στην επιχείρηση επιβολής των αξιώσεών της – Στέλνει και θαλάσσια drone σε Κύπρο και Αιγαίο
Η Άγκυρα ναρκοθετεί με εναέρια και, τώρα, με θαλάσσια drones, ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει το Αιγαίο και την λεγόμενη τουρκική λίμνη, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στην Κύπρο
Επιμένει η τουρκική ηγεσία στην προσπάθειά της, να επιβάλλει τις προκλητικές αξιώσεις της, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Την ώρα που η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, αναμένεται στην Κύπρο με στόχο να προετοιμάσει μια συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Άγκυρα, συνεχίζει ακάθεκτη τις προσπάθειες για την επιβολή «λύσης» δύο κρατών στο Κυπριακό και για δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτωστο Αιγαίο.
Οι τουρκικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί αποτυπώνονται, εκτός των άλλων, στα «αθέατα» drones, αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή». Η εφημερίδα, επικαλείται στρατιωτικές πηγές, που τονίζουν ότι «η Άγκυρα ναρκοθετεί με εναέρια και, τώρα, με θαλάσσια drones, ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει το Αιγαίο και την λεγόμενη τουρκική λίμνη, η οποία ξεκινά από την Μαρμαρίδα και φτάνει ώς την Αλεξανδρέττα».
Drone θαλάσσης
Τα νέα drones θαλάσσης έχουν ως στόχο:
1. Τον έλεγχο και την προστασία των τουρκικών ακτών.
2. Την εύκολη προσέγγιση των μικρών ελληνικών νησιών, όπου θα μπορούν να περιμένουν τη λεία τους, δηλαδή το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για να το κτυπήσουν.
3. Τη συνεχή συλλογή πληροφοριών σε ημερήσια βάση.
4. Τη χρήση τους ως μικρών καμικάζι έναντι του ελληνικού στόλου. Λόγω, μάλιστα, του μικρού τους ίχνους, μπορούν να είναι αθέατα, έχοντας, ταυτοχρόνως, τη δυνατότητα πολέμου επιφανείας, αλλά και ανθυποβρυχιακού.
- Μύκονος Betsson – Περιστέρι Betsson 92-88: Βήμα οκτάδας από τους νησιώτες (vid)
- Επίθεση σε δύο πλοία με ινδική σημαία στα Στενά του Ορμούζ – Επιβεβαιώνει η Ινδία, έντονη ανησυχία στο Νέο Δελχί
- Από τον Φεβρουάριο του 2001: 60-0 σερί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό! (vid)
- WSJ: Ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε πλοία που συνδέονται με το Ιράν
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 10-14: Νέα νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που επέκτειναν το ιστορικό σερί
- ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0: Νίκη των Κρητικών πριν τον τελικό Κυπέλλου, «βλέπουν» και 5η θέση!
