Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυλίμνιο - Η «γαλάζια λίμνη» της Πελοποννήσου

Πολυλίμνιο – Η «γαλάζια λίμνη» της Πελοποννήσου

Χωρίς να το καταλάβεις θα βρεθείς σε έναν κρυφό, επίγειο παράδεισο περιτριγυρισμένο από πολλές, μικρές λίμνες, καταρράκτες, ελαιώνες και αμπέλια

Η Πελοπόννησος μας επιφυλάσσει ένα μικρό και δροσερό διαμάντι για τις αρχές του καλοκαιριού.


Το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, προσφέρει μία ιδανική επιλογή για δροσερές βόλτες ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά της. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 λεπτών (32 χλμ) από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και μόλις το επισκεφτείς θα καταλάβεις γιατί το αποκαλούν γαλάζια λίμνη της Ελλάδας.

Το φαράγγι του Πολυλιμνίου είναι ένας παράδεισος στη γη και ένας από τους καλύτερα κρυμμένους θησαυρούς της Πελοποννήσου. Στο Πολυλίμνιο θα ανακαλύψετε πολλές λιμνούλες με γαλαζοπράσινα νερά που δημιουργούνται από εντυπωσιακούς καταρράκτες σε πολλά επίπεδα. Το νερό ρέει από τη μια λίμνη στην άλλη και ο πεζοπόρος μπορεί να διασχίσει το φαράγγι μέσα από ένα καθαρό μονοπάτι, χρησιμοποιώντας μικρές γέφυρες, καθώς και μεταλλικές λαβές.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά δεκαπέντε λίμνες με περίεργα ονόματα, όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας σε περιμένουν εκεί! Οι λίμνες ήταν καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, ενώ πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό από τους φυσιολάτρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @simi__fe

Γενικά, οι διαδρομές στο φαράγγι που εκτείνεται σε τρία περίπου χιλιόμετρα είναι πολλές, όλες εξίσου ενδιαφέρουσες, και διαφορετικές ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας: άλλη θα ακολουθήσετε αν θέλετε βουτιές και… σκιοθεραπεία στην όχθη της λίμνης, άλλη αν ενδιαφέρεστε απλώς για την χαρά του trekking και άλλη αν θέλετε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην αναρρίχηση βράχων. Εξοπλιστείτε με αθλητικά παπούτσια, πάρτε μαζί σας πολύ νερό και μια-δυο πετσέτες και… στείλτε μας φωτογραφίες όταν γυρίσετε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024