Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας πανελλαδικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Στη βόρεια Εύβοια, στην περιοχή της Λίμνης, του Μαντουδίου και της Αγίας Άννας έχει επανηλεκτροδοτηθεί το 93% των νοικοκυριών. Εκκρεμούν 14 οικισμοί, εκ των οποίων οι 13 παίρνουν ρεύμα από γεννήτριες.
Σε Ιστιαία και Αιδηψό, ηλεκτρικό ρεύμα έχει πάει στο 90% των νοικοκυριών, ενώ εκκρεμούν 11 οικισμοί, εκ των οποίων οι δύο παίρνουν ρεύμα από γεννήτριες.
Στην Πελοπόννησο και στον Πύργο έχουν ηλεκτροδοτηθεί όλα τα χωριά.
Στην Σπάρτη το 95% των νοικοκυριών στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν επανηλεκτροδοτηθεί, και εκτός παραμένουν κάποια χωριά.
Στη Γορτυνία η φωτιά εμπόδισε την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο αρκετά χωριά έχουν ήδη επανηλεκτροδοτηθεί.
Στην Αττική το 95% των πελατών στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν πάρει ρεύμα, ενώ χωρίς ρεύμα απομένουν κάποια μικρά τμήματα.
Περίπου 40 οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα στις πυρόπληκτες περιοχές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59