
Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τη Φαϊζαμπάντ
Την ένατη κατά σειρά πρωτεύουσα επαρχίας η οποία πέφτει στα χέρια τους μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη Φαϊζαμπάντ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, την ένατη κατά σειρά πρωτεύουσα επαρχίας η οποία πέφτει στα χέρια τους μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα, δήλωσε σήμερα τοπικός βουλευτής.
«Τη νύχτα, οι δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες μάχονταν με τους Ταλιμπάν εδώ και αρκετές ημέρες τέθηκαν υπό μεγάλη πίεση. Εγκατέλειψαν τη Φαϊζαμπάντ και αποσύρθηκαν» σε γύρω περιοχές, «οι Ταλιμπάν έχουν πλέον πάρει την πόλη», ενώ «και οι δύο πλευρές υπέστησαν βαριές απώλειες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαμπιουλά Ατίκ, βουλευτής που εκλέγεται στην επαρχία Μπανταχσάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Φαϊζαμπάντ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κασσελάκης: Θα αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή το κόμμα του – «Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους»
- Κρήτη: 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Αεροδιακομιδή του στην Αθήνα
- Αυτές είναι οι ενδεκάδες στο ματς Βέλγιο-Σενεγάλη (pics)
- Δαχτυλίδι επέστρεψε μετά από 82 χρόνια: Η συγκλονιστική ιστορία ενός Έλληνα που χάθηκε σε ναζιστικό στρατόπεδο
- Σοκ στις ΗΠΑ: Καθηγητής μουσικής βίασε και σκότωσε την αδελφή της γυναίκας του
- LIVE: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς
