
Τουρκία – Αντιμέτωπη με πολύ υψηλά επίπεδα θανάτων και κρουσμάτων κοροναϊού
Ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Τουρκία βρίσκεται σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων από την Covid-19 κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου.
Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 124 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στους 52.437 νεκρούς από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας.
Στο υψηλότερο επίπεδο
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 26.597 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 264.647 τεστ), με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 5.968.868.
Ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων βρίσκεται σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου. Κι αυτό ενώ μόλις στις αρχές Ιουλίου οι μολύνσεις δεν ξεπερνούσαν κατά πολύ τις 4.000.
Η αναζωπύρωση της πανδημίας και οι δασικές πυρκαγιές καταφέρνουν πλήγμα στις ελπίδες για την αναζωογόνηση του τουρισμού.
Τα δύο τρίτα των ενηλίκων στη χώρα έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς δύο, κάποιοι ακόμη και τρεις.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης
Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου – αξιοποιείται κυρίως το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech – έχουν λάβει μια δόση 42,55 εκατομμύρια πολίτες, 30,47 εκατ. μια δεύτερη, ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί από τις αρχές πάνω από 79,01 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 6 εκατ. τρίτων, ενισχυτικών, κυρίως σε μέλη του υγειονομικού προσωπικού και σε πρόσωπα ηλικίας άνω των 50 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Fight for Glory 4: Άγριο νοκ-άουτ σε αγώνα πυγμαχίας στο Γαλάτσι – «Εκτοξεύτηκε» έξω από τα σχοινιά (vid)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται οι 17 συλληφθέντες από τη Βόρεια Ελλάδα
- «Μια γυναίκα που είναι εύκολο να αγαπήσεις» – Ο Κιάνου Ριβς μιλά για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Γκραντ
- Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε 49χρονη που είχε γάτες δεμένες με σχοινί στο μπαλκόνι της
- Νέα σενάρια για Βλαχοδήμο: «Θέλει Σεβίλλη, αλλά η Νιουκάστλ μιλάει με άλλη ομάδα»
- «Διακήρυξη της Ρόδου» με επίκεντρο τις τοπικές πραγματικότητες και την ισχυρή περιφερειακή συνεργασία