Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γιαγιά Παναγιώτα συγκλονίζει - «Στρίγγλιζα για βοήθεια, οι μνήμες δεν σβήνουν»

Η γιαγιά Παναγιώτα συγκλονίζει – «Στρίγγλιζα για βοήθεια, οι μνήμες δεν σβήνουν»

Η γιαγιά Παναγιώτα που κοίταζε σπαρακτικά τον ουρανό ενώ οι φλόγες πλησίαζαν το σπίτι της στις Γούβες έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει

Στο πρόσωπό τους αποτύπωσαν το δράμα που ζει τις τελευταίες μέρες η πατρίδα μας και καθρέφτισαν το συναίσθημα όλων των Ελλήνων.

Η κυρία Παναγιώτα που κοίταζε σπαρακτικά τον ουρανό ενώ οι φλόγες πλησίαζαν το σπίτι της στις Γούβες έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει και τα διεθνή μέσα «βρήκαν» την ελληνίδα-σύμβολο στο δράμα που ζει ο τόπος.

Η κραυγή που συγκλόνισε

Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου, αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής. Η κ. Παναγιώτα περιγράφει στην κάμερα του MEGA πώς έζησε τις εφιαλτικές μέρες της πυρκαγιάς.

«Είμαι σε μία άθλια κατάσταση. Στα καλά καθούμενα βρεθήκαμε όλοι στην Εύβοια μέσα στη φωτιά».

Παρόλο που η κ. Παναγιώτα δεν έχει καταγωγή από την Εύβοια, οι Γούβες, μετά από 34 χρόνια στο χωριό, θεωρεί ότι είναι ο τόπος της.

«Στεναχωρήθηκα πολύ που κάηκε και φώναζα… Στρίγγλιζα, όχι φώναζα γιατί δεν είχε παρουσιαστεί κανένας. Με τις φωνές ήρθαν από το χωριό, τα παιδιά του χωριού με τα βυτία και μας γλίτωσαν! Εγώ άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου. Δύο κοπέλες μου πρόσφεραν νερό και μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί θα σβήσει η φωτιά. Όμως οι φλόγες έρχονταν καταπάνω μας», σημειώνει.

«Έβλεπα τη λάβα να έρχεται καταπάνω μας και φώναζα “βοήθεια -καιγόμαστε”. Μαζεύτηκε ο κόσμος, όλοι. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι» θυμάται η ίδια.

«Κοιτάξτε τα χέρια μου! Μου έκαναν ενέσεις για να συνέλθω, οξυγόνο, χτύπησα το κεφάλι μου…», λέει η ηλικιωμένη.

«Ανησυχούσα για τους γείτονες δίπλα, υπάρχουν σπίτια με παιδιά που απειλήθηκαν. Φοβόμουν μήπως είναι κάποιος μέσα. Οι μνήμες αυτές δεν θα φύγουν από μέσα μας», περιγράφει συγκλονισμένη η κυρία Παναγιώτα.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024