Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Voucher 200 ευρώ στους πυρόπληκτους της εκπαιδευτικής κοινότητας - Δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών

Voucher 200 ευρώ στους πυρόπληκτους της εκπαιδευτικής κοινότητας – Δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών

Μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τους πληγέντες της εκπαιδευτικής κοινότητας από τις πυρκαγιές

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για όλες τις βαθμίδες, προβλέπεται η παροχή «voucher» 200 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», σε πληγέντες μαθητές/σπουδαστές/φοιτητές και εκπαιδευτικούς για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προβλέπεται δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στις πληγείσες περιοχές.

Ήδη ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, αναφέρει το υπουργείο, βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές μέσω του υπουργείου Υγείας, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι στη διάθεση των πυρόπληκτων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.). Παράλληλα, προβλέπεται άμεση διασύνδεση των σχολείων των πληγεισών περιοχών με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των κατά τόπους ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ..

Επίσης, προβλέπεται η αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ, που έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δεκέμβριο του 2020, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, για επιμόρφωση και πρόληψη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας σχετικά με φυσικές καταστροφές, καθώς και η παράταση ορκωμοσίας των πυρόπληκτων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, έως τις 31/8/2021.

Τέλος, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται η λήψη υπόψιν της ιδιότητας του πληγέντος φοιτητή στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και λέσχες. Ακόμα, η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετεγγραφής πληγέντων φοιτητών, στο πλαίσιο των υφιστάμενων ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024