Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Πρωταθλητής και στο κοινωνικό έργο!

Ολυμπιακός – Πρωταθλητής και στο κοινωνικό έργο!

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί σε όλα τα αθλήματα, ωστόσο αμέριστη είναι και η συνεισφορά του σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς από το 2010 που ανέλαβε την προεδρία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει πως η προσφορά είναι μία αξία που δεν μετριέται με ανθρώπινα όρια.

Η αλληλεγγύη είναι ζήτημα των καιρών που βιώνει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Εδώ και μία δεκαετία η χώρα μας, έχει έρθει αντιμέτωπη με γεγονότα που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την ακεραιότητά της, και έχουν αναδείξει την προσφορά, ως την υπέρτατη ανθρώπινη ανάγκη.

Η βοήθεια ωστόσο, δεν είναι μόνο ανάγκη ατομική αλλά και συλλογική. Γι’ αυτόν τον λόγο, και ο αθλητισμός, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, φροντίζει να δείχνει το φιλανθρωπικό πρόσωπό του στις δύσκολες στιγμές.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία της, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Όποτε είναι αναγκαίο, οι  Ερυθρόλευκοι έχουν δείξει το κοινωνικό τους πρόσωπο, μέσω του ισχυρού άνδρα του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός αλληλεγγύης με υπέρμετρη κοινωνική ευθύνη, και που δεν βάζει «πλάτη»  στα ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από το 2010 που ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου, έχει προσφέρει τα μέγιστα, δημιουργώντας έναν Ολυμπιακό που δεν περιορίζεται στις αγωνιστικές επιτυχίες, έναν Ολυμπιακό που δεν στέκεται στα λόγια αλλά στις πράξεις.

Με την πρόσφατη στήριξή του στους συμπολίτες μας που βιώνουν τα αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια, αλλά και τους πυροσβέστες που έχουν ριχθεί στη «μάχη» της κατάσβεσης, το μεσημέρι της Παρασκευής (6/8) και έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, αναχώρησαν από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» δύο νταλίκες, καθώς και το πούλμαν του συλλόγου, φορτωμένα με 100.000 συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού και χυμών, όπως και ισάριθμη ποσότητα ξηράς τροφής. Kάτι ανάλογο έπραξε και στους πυροπαθείς της Ηλείας σήμερα. Και η προσφορά δεν σταματά εδώ.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει συνεισφέρει κατά καιρούς, σε πολλούς τομείς  της  κοινωνίας, ενισχύοντας την στήριξη σε στην ψυχική και σωματική υγεία, στον αθλητισμό, σε ζητήματα επισιτιστικής φύσεως αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η υγεία ως το απόλυτο πανανθρώπινο αγαθό

Ο Ολυμπιακός έχει βοηθήσει σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, σε τομείς της υγείας που χρίζουν ενίσχυσης, με την ψυχική και την σωματική υγεία να είναι για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο.

Η στήριξή της ομάδας του Ολυμπιακού στην βελτίωση του τομέα της υγείας, αφορά στην ηθική και οικονομική ενίσχυση, από το 2010, του ιδρύματος «Ελπίδα» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, όπως και τον σύλλογο «Φλόγα», για την αρωγή σε παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Ακόμη, είναι αξιοσημείωτο πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφερε, το 2017, ποσό ύψους 75.000€, στην μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη, στον σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» για την αγορά του εξοπλισμού του Ιατρείου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», ενώ τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρολεύκων  προχώρησε στην κάλυψη όλων των εξόδων προκειμένου να αναπτυχθούν 12 κλίνες στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ο Ολυμπιακός επιπλέον, έχει θεσμοθετήσει ετήσια αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, με το σύνθημα «Η αιμοδοσία δίνει ζωή». Αυτή η πρωτοβουλία της ΠΑΕ προωθεί την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία, καθώς διεθνείς στατιστικές κάνουν λόγο πως  το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες, δίνουν αίμα.

«Σε φροντίζουμε, σε στηρίζουμε»: Οι «ερυθρόλευκοι» είναι κοντά στους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και τούς έχει παράσχει Κάρτα Προνομίων Διαβήτη, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα υγείας.

Σημαντική είναι και η μεγάλη διεθνής συνεργασία του Ολυμπιακού, από το 2013, με την UNISEF για τη χρηματοδότηση της «100% Campaign», της πιο σημαντικής πρωτοβουλίας για τον εμβολιασμό των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κοντά στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Εκτός από την ιδιαίτερη αρωγή στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός στήριξαν την Ελασσόνα τον Μάρτιο του 2021, όταν σεισμός μεγέθους 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή, με ανυπολόγιστες καταστροφές. Η δωρεά 20 οικίσκων πλήρως εξοπλισμένων με είδη πρώτης ανάγκης αλλά και οικιακό-ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, πέτυχε την ανακούφιση των σεισμόπληκτων οικογενειών στο Δαμάσι Τυρνάβου. Παράλληλα δόθηκαν τρόφιμα, κουβέρτες και είδη καθαρισμού.

Το 2018, ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Αναλυτικά, πρόσφεραν 1 εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφιση πυροπαθών.

Το 2011, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα διεθνώς που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας, μετά από το καταστροφικό τσουνάμι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στήριξε την προσπάθεια προσκαλώντας τον Ιάπωνα πρέσβη σε ειδική τελετή, ο οποίος παρέλαβε επιταγή από την ομάδα για την αντιμετώπιση της εν λόγω φυσικής καταστροφής.

Η βοήθεια του Ολυμπιακού στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ήταν ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας της ομάδας. Το 2016, όπου η προσφυγική κρίση έφτασε σε οριακό επίπεδο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε μία κίνηση ανθρωπιάς παρείχε τροφή, νερό, και είδη ένδυσης και υπόδησης στους πρόσφυγες που παρέμειναν στις Πύλες του λιμανιού του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός με τις δράσεις που έχει αναπτύξει κατά καιρούς και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό, αποδεικνύει πως η προσφορά είναι μία αξία που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Αντίθετα, είναι μία αξία αναλλοίωτη στο χρόνο και τις κοινωνικές συνθήκες, ικανή να επηρεάσει το κοινωνικό σύνολο, αλλά και να βελτιώσει τους κανόνες ζωής των ανθρώπων.

Η αρωγή έχει επέλθει σε όλους τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας και της καθημερινότητας. Στην υγεία, ψυχική και σωματική, με τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη, για τους δότες μυελού των οστών, τον παιδικό καρκίνο και τις σπάνιες ασθένειες, όπως και για ζητήματα διανοητικής υγείας, ο Ολυμπιακός έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα.

Η συνεισφορά στον πολιτισμό, με την κατασκευή του Μουσείου «Ν. Καζαντζάκης» στην Μυρτιά Ηρακλείου, η βοήθεια στους συνοριοφύλακες στην «Κρίση του Έβρου» το 2020, όπως και η στάση απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση και τις φυσικές καταστροφές, αναδεικνύουν την προτεραιότητα που έχει ο σύλλογος, πέραν των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Ολυμπιακός θριαμβεύει σε όλα τα επίπεδα, και η συνεισφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του συνόλου, αποτελούν παράδειγμα και εξελίσσουν την δραστηριότητά του, δημιουργώντας ένα κοινωνικό φαινόμενο μείζονος σημασίας.

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Μάνδρα

Οι προσφορές στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Ο Ολυμπιακός δίπλα στους πυρόπληκτους

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024