Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά - Στη μάχη με τις φλόγες και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες - «Είναι θέμα συνείδησης»

Φωτιά – Στη μάχη με τις φλόγες και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες – «Είναι θέμα συνείδησης»

«Έχουν έρθει εθελοντές από όλη την Ελλάδα, νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος όταν βλέπει τέτοια καταστροφή», λέει χαρακτηριστικά ο εθελοντής από την Κρήτη

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο εθελοντής δασοπυροσβέστης Γιώργος Μυκονιάτης, ένας από τους δεκάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης στις πυρκαγιές, και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών.

«Εμείς έχουμε έρθει από Κρήτη. Φτάσαμε χτες το πρωί στα διόδια των Αφιδνών. Δεν έχουμε έρθει μεγάλη δύναμη, τρία άτομα είμαστε. Μας τοποθέτησαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία από εχθές το πρωί και σήμερα μας είπαν ότι θα πάμε πάλι στο ίδιο σημείο», εξήγησε ο κ. Μυκονιάτης.

«Ήταν θέμα συνείδησης»

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην απόφασή του να έρθει να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί τον οδήγησε η συνείδησή του.

«Ήταν θέμα συνείδησης το να έρθουμε να βοηθήσουμε. Όταν φτάσαμε είδαμε καταστροφή. Δεν μπορεί να το περιγράψει κάποιος. Έχουν καταστραφεί περιουσίες, χιλιάδες στρέμματα δάσους. Υπάρχει ακόμα πρόβλημα γιατί υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις. Δεν υπάρχει μέτωπο, αλλά είναι πολλές οι αναζωπυρώσεις. Έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, αλλά όχι σε τέτοιο μέγεθος, δεν έχουμε τόσο δάσος στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν έρθει εθελοντές από όλη την Ελλάδα, νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος όταν βλέπει τέτοια καταστροφή. Οι περισσότεροι πάνε με την ψυχή τους, και δεν παίρνουν κάτι μαζί τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Μυκονιάτης τόνισε και ότι η συνεργασία με την πυροσβεστική ήταν συνεχής.

«Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έδρασαν μόνο οι εθελοντές. Υπάρχει συνεργασία με την πυροσβεστική. Είναι μαζί και οι δύο. Ούτε οι εθελοντές μπορούν να λειτουργήσουν μόνοι τους, ούτε η πυροσβεστική. Χρειάζεται ο ένας τη βοήθεια του άλλου», εξήγησε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024