Φωτιά στην Εύβοια – Δραματικές ώρες για τους κατοίκους – Το μήνυμα το 112 προς όσους έχουν εγκλωβιστεί
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας - Αν έχει φτάσει στο σπίτι σας και η διαφυγή σας δεν είναι εξασφαλισμένη κλείστε καλά πόρτες και παράθυρα, φράξτε χαραμάδες με βρεγμένα πανιά, απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα, κλείστε ενδιάμεσες πόρτες, συγκεντρωθείτε σε ένα δωμάτιο» αναφέρει το μήνυμα.
Μάχη για να μην ξεφύγει το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια προς τα κεντρικά του νομού δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο έχουν κυκλώσει τα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια, ενώ πριν λίγο μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.
Λίγο μετά εστάλη νέο μήνυμα από το 112, το οποίο απευθύνεται σε όσους δεν καταφέρουν να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας – Αν έχει φτάσει στο σπίτι σας και η διαφυγή σας δεν είναι εξασφαλισμένη κλείστε καλά πόρτες και παράθυρα, φράξτε χαραμάδες με βρεγμένα πανιά, απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα, κλείστε ενδιάμεσες πόρτες, συγκεντρωθείτε σε ένα δωμάτιο» αναφέρει το μήνυμα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59