![Φωτιές – Στο «κόκκινο» Αττική και άλλες τέσσερις περιφέρειες για εκδήλωση πυρκαγιάς την Κυριακή [χάρτης]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/08/a-194.jpg)
Φωτιές – Στο «κόκκινο» Αττική και άλλες τέσσερις περιφέρειες για εκδήλωση πυρκαγιάς την Κυριακή [χάρτης]
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται πέντε περιφέρειες της χώρας, για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας)
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)
Ο χάρτης
‼️ Πολύ υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς 4️⃣ για Κυριακή 8/8 σε:
? Αττική
? Εύβοια
? περιοχές Βοιωτίας, Φθιώτιδας & Κρήτης
? Δωδεκάνησα
? Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία? https://t.co/9ynkMbiaQS pic.twitter.com/sWx3ZxwAb0
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 7, 2021
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
- Ιράν: Σύγκρουση στους κόλπους του καθεστώτος – Για πραξικόπημα προειδοποιούν οι σκληροπυρηνικοί
- ΑΕΚ – Γκρόνινγκεν 2-1: Νίκησε, αλλά θέλει δουλειά η «Ένωση» (vids)
- Ουκρανία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση – Ο Ζελένσκι εξετάζει την απόλυση του αρχηγού του στρατού λόγω διαδηλώσεων
- Άγιαξ – Ολυμπιακός: Μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Γιάρεμτσουκ (vid)
- Συνελήφθη 33χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Λόφο της Πνύκας – Άλλες δύο συλλήψεις σε Αττική και Κρήτη
- Η Λένα Χίντεϊ πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος προστατεύει τους κακοποιητικούς άνδρες


