Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαπόρτα – «Με τον Μέσι είχαμε συμφωνήσει, αλλά η LaLiga μπλόκαρε τη συμφωνία»

Λαπόρτα – «Με τον Μέσι είχαμε συμφωνήσει, αλλά η LaLiga μπλόκαρε τη συμφωνία»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Λιονέλ Μέσι δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Μπλαουγκράνα

Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, καθώς οι δύο πλευρές δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί με… κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον έχει το πού θα αγωνιστεί τελικά τη νέα σεζόν ο αργεντινός μάγος.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, μίλησε για την αποχώρηση του Μέσι από την ομάδα και εξήγησε όλους τους λόγους που οδήγησαν στο «διαζύγιο».

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λαπόρτα:

«Είμαι εδώ για να εξηγήσω την κατάσταση με τον Λιονέλ Μέσι. Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να πω ότι δυστυχώς έχουμε να διαχειριστούμε μια καταστροφική οικονομική ζημιά κι αυτό το αντιλήφθηκα από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ομάδα. Η μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών είναι στο 110% του εισοδήματος του συλλόγου. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Οι αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι από τους αριθμούς που παρουσιάστηκαν αρχικά και οι απώλειες είναι πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι περιμέναμε. Ξοδεύουμε περισσότερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Το Financial Fair Play μάς μπλοκάρει επίσης. Δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση που θα μπορούσε να καταστρέψει το σύλλογο, η Μπαρτσελόνα είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Δεν μπορούμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Λέο Μέσι που συμφωνήθηκε λόγω των κανόνων του οικονομικού Fair Play. Δυστυχώς, λάβαμε μια κληρονομιά στην οποία δεν έχουμε περιθώριο με την τρέχουσα κατάσταση μισθών. O Λέο ήθελε να παραμείνει στην ομάδα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει, καθώς είχαμε συμφωνήσει και οι δύο. Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν και όλους όσοι ήταν στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, λόγω των κανονισμών της LaLiga δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες.

Αυτοί δε μας επιτρέπουν να εγγράψουμε τον παίκτη, και επίσης θέλουν να μας επιβάλουν συμβόλαιο από έναν επενδυτικό όμιλο που θα υποθηκεύσει το σύλλογο και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω αυτό. Με λίγα λόγια, δεν μπορώ να υποθηκεύσω το σύλλογο για τα επόμενα 50 χρόνια από τώρα, προκειμένου να μπορέσω να υπογράψω τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία.

Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι κάναμε ό,τι καλύτερο για την Μπαρτσελόνα. Είχαμε μια συμφωνία με τον Μέσι να υπογράψουμε πενταετές συμβόλαιο, αλλά να του πληρώνουμε δύο χρόνια μισθό. Ο Λέο αποδέχτηκε τη συμφωνία. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι ήταν μια καλή συμφωνία για το Financial Fair Play, αλλά η LaLiga δεν το επέτρεψε και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν γίνεται να προχωρήσουμε στη συμφωνία.

Ο Μέσι ήθελε να βοηθήσει την ομάδα και έκανε εύκολες τις διαπραγματεύσεις. Χθες μιλήσαμε μαζί του και με τον πατέρα του, Χόρχε, και τους εξηγήσαμε τους κανονισμούς της LaLiga. Με τη διοργανώτρια Αρχή ήμασταν σε επαφή κάθε μέρα και πιστεύαμε ότι θα έκανε αποδεκτή τη συμφωνία μας με τον Μέσι. Ωστόσο δεν έγινε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο το σύλλογο.

Ξέρουμε ότι δεν είναι ευτυχισμένος με αυτές τις εξελίξεις. Ήθελε να μείνει. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όπως κι εμείς θέλαμε να παραμείνει. Δεν μπορούμε όμως πλέον να κάνουμε κάτι. Εύχομαι τα καλύτερα για τον Λέο σε όποια ομάδα αποφασίσει να πάει.

Μια νέα εποχή ξεκινά χωρίς τον Μέσι. Θα είμαστε ευγνώμονες στον Μέσι. Η κληρονομιά του είναι εξαιρετική. Έγραψε ιστορία. Είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου σε μια εποχή που ήταν υπέροχη και η καλύτερη της ιστορίας της Μπαρτσελόνα μέχρι σήμερα.

Όσο για το αν υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξουν τα δεδομένα; Δε θέλω να δώσω ψεύτικες ελπίδες. Είχαμε προθεσμία στις διαπραγματεύσεις, επειδή η LaLiga ξεκινά σύντομα. Αν μας δώσει η LaLiga στο τέλος έγκριση για να υπογράψουμε τον Μέσι; Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορούμε να ζούμε με τα όνειρα. Μου αρέσει να ονειρεύομαι, αλλά πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Πλέον ο Μέσι μπορεί να εξετάσει άλλες περιπτώσεις. Έχει άλλες προτάσεις, αλλά η Μπαρτσελόνα παραμένει το σπίτι του».

Για το αν ο Μέσι θα πάει στην Παρί: «Αυτό που ξέρω είναι ότι θα ήθελα να δω τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα. Ρωτήστε τον ίδιο για την Παρί Σεν Ζερμέν, εγώ δεν γνωρίζω κάτι, παρά μόνο ότι έχει προτάσεις στα χέρια του» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Λαπόρτα.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024