Ο τομάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της πολιτικής προστασίας, επισημαίνει ότι η κατάσταση «δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές στρεβλώσεις, που αποτελούν την μόνιμη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Για «προφανή λαθροχειρία» κατηγορεί τον  υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με όσα υποστήριξε ο υφυπουργός για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Όπως αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «πέραν της προφανούς λαθροχειρίας που επιχειρεί o κος Σκέρτσος με όσα ανάρτησε στο διαδίκτυο – με το να συγκρίνει όσα είχαμε διαθέσιμα το 2018 και όχι αυτά που παρέλαβαν το 2019 – έκανε λόγο για 74 διαθέσιμα αεροσκάφη και προξένησε σε όλη την καιγόμενη Ελλάδα ένα βασικό ερώτημα: Πού είναι όλα αυτά τα αεροσκάφη και δεν βρίσκονται εκεί που οι πολίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται χωρίς τη παραμικρή βοήθεια;».

Σε κάθε περίπτωση προσθέτει, η κυβέρνηση «δεν απάντησε στα ερωτήματα που θέσαμε από το πρωί: Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν, ποιες ώρες, σε ποιες περιοχές, και ποια η διασπορά τους στη χώρα;».

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει πως, με βάση τις πληροφορίες του κόμματός του, «σήμερα, ενεργούσαν 11 καναντέρ, 6 από τα 8 CL-215 και 5 από τα 6 CL-415, που διαθέτουμε. Και ταυτόχρονα, στη διάθεση της πολιτικής προστασίας ήταν και 17 PZL από τα 19 που διαθέτουμε» (μικρά αεροσκάφη για κοντινές αποστάσεις που δεν αλλάζουν περιφέρεια).

Κάνει λόγο για, συνολικά, 28 αεροσκάφη και καταλήγει χαρακτηριστικά:

«Τα υπόλοιπα 46 αεροσκάφη, μέχρι τα 74, μήπως θα είχε τη καλοσύνη να μας εξηγήσει ο κος Σκέρτσος ποια είναι, πού είναι και πού επιχειρούν;».

Ο τομάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κατάσταση «δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές στρεβλώσεις, που αποτελούν την μόνιμη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Και προσθέτει: «Δεν αιτιολογείται με ανακοινώσεις των ανύπαρκτων 8 μποφόρ, που ανακοίνωσε ο κος Χαρδαλιάς, σε πλήρη αντίθεση με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και όλους τους φορείς και τις ιστοσελίδες μετεωρολογίας.

Δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις, που έγιναν δήθεν επί κυβέρνησης ΝΔ, ενώ έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα: μονιμοποιήθηκαν 2200 πυροσβέστες πενταετών συμβάσεων, προσλήφθηκαν 876 νέοι πυροσβέστες πενταετών συμβάσεων και επιπλέον 2200 εποχικοί».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο Χρ. Σπίρτζης, «το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη είναι να προσπαθεί να ωραιοποιεί μια βαθιά οδυνηρή πραγματικότητα, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την αντιμετώπισή της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr