Φωτιές – Περισσότερες από 35 οι πτήσεις του Beriev-200 πάνω από τα πύρινα μέτωπα
Όπως ενημερώνει το Rostec, η εταιρεία παραγωγής, το ρωσικό «θηρίο» πέταξε πάνω από 100 ώρες πάνω από τα πύρινα μέτωπα
Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 πέταξε πάνω από 35 φορές ώστε να συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.
Όπως ενημερώνει το Rostec, η εταιρεία παραγωγής, το ρωσικό «θηρίο» πέταξε πάνω από 100 ώρες πάνω από τα πύρινα μέτωπα.
«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Ελλάδα, το ρωσικό Be-200 πέταξε πάνω από 100 ώρες. Το πλήρωμα, που πλέον εργάζεται ως ομάδας πυρόσβεσης, έκανε 36 ταξίδια για να εξαλείψει τις πιο δύσκολες φωτιές σε επτά περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης και της Ρόδου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Το πελώριο αεροσκάφος έχει κάνει περισσότερες από 400 ρίψεις νερού, με το σύνολο που έχει ρίξει να είναι 2,5 τόνοι.
«Παρά τις πολλές πτήσεις, το αεροσκάφος είναι σε καλή κατάσταση. Το πλήρωμα επιδεικνύει μεγάλο επαγγελματισμό, σε αυτό δίνεται έμφαση από ντόπιους ειδικούς στον τομέα της πυρόσβεσης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αίτημα για αποστολή δεύτερου Beriev-200 στην Ελλάδα
Σημειώνεται πως η συνεισφορά του στη μάχη με τις φλόγες είναι τόσο μεγάλη – κάτι που φάνηκε και στη Βαρυμπόμπη – που η ελληνική πλευρά έκανε αίτημα για αποστολή ακόμη ενός αεροσκάφους στη χώρα.
Υπήρξε επίσημο αίτημα στη Μόσχα, σύμφωνα με πηγές του Sputnik, αλλά και το ίδιο μεταφέρθηκε και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.
Πόσο μας κοστίζει
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενοικίαση του αεροσκάφους Beriev κόστισε στην Ελλάδα λίγο κάτω από 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες.
Η αγορά του, αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 65.000.000 ευρώ.
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442