Συνεχίζεται η επέλαση της φωτιάς στη Βόρεια Αττική. Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε ό,τι βρίσκουν στο διάβα τους. Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα καθώς αυτή την ώρα οι φλόγες έχοντας περάσει από Δροσοπηγή και Κρυονέρι απειλούν τις Αφίδνες.

«Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση και τραγική. Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών» λέει μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ωρωπού,  Γιώργος Γιασημάκης. «Ζητάμε εδώ και μια ωρα πυροσβεστικά και υδροφόρες. Η φωτιά θα κάψει το χωριό των Αφιδνών. Έχουμε εκκενώσει τα χωριά», τονίζει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Ζητάμε δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες. Θέλουμε πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κιούρκα, καίγεται όλη η περιοχή».

Βοήθεια ζητά και ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών.

Νωρίτερα, δραματική έκκληση στην πυροσβεστική να στείλουν πυροσβεστικά απηύθυνε και ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

«Αυτή τη φωτιά η φωτιά έχει περάσει την Εθνική, έχει αρχίσει και μπαίνει στο χωριό η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό αυτή τη στιγμή. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό» είπε μιλώντας MEGA. «Βεβαίως απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις» συμπλήρωσε.

Ακόμη, εξήγησε πως η φωτιά είναι από την πλευρά του Καπανδριτίου «και έρχεται προς το Καπανδρίτη, όμως πηγαίνει και προς τον Άγιο Στέφανο». «Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται» είπε κλείνοντας και ζήτησε από το πυροσβεστικό σώμα να στείλουν πυροσβεστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο