
Αχαΐα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές
Οι πυρόπληκτες περιοχές στην Αχαΐα μπήκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικά η απόφαση που πήρε η Πολιτική Προστασία.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πυρόπληκτες περιοχές στην Αχαΐα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.
Πρόκειται για τις κοινότητες Ελεκίστρας και Σουλίου, του Δήμου Πατρέων, τις κοινότητες Ζήριας, Καμαρών και Λόγγου, του Δήμου Αιγιάλειας και τις κοινότητες Δροσιάς και Σκιαδά, του Δήμου Ερυμάνθου.
Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, που εισηγήθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από σχετικό αίτημα των δήμων, αποσκοπεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 28 και 31 Ιουλίου».
Σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία εκδήλωσης των πυρκαγιών» στην Αχαΐα.
Μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία, Εύβοια, Βαρυμπόμπη
Θυμίζουμε ότι ο εφιάλτης με τις φωτιές δεν έχει τελειώσει ούτε κατά διάνοια αφού σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και βόρεια Εύβοια. Την ίδια ώρα νέα αναζωπύρωση υπήρξε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.
- Άνοιξαν το σκορ οι ΗΠΑ κόντρα στη Βοσνία (vids)
- Νιγηρία: Ενοπλοι δολοφονούν τουλάχιστον 15 ανθρώπους στην «κεντρική ζώνη»
- Και ο Παναμάς χτίζει νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας για την… αντιμετώπιση των συμμοριών
- Κολομβία: Λιτότητα και υδραυλική ρωγμάτωση με το καλημέρα από τη νέα ακροδεξιά κυβέρνηση
- LIVE: ΗΠΑ – Βοσνία
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τη συμμορία Chone Killers «ξένη τρομοκρατική οργάνωση»



