Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρόφιμα – Εκτόξευση τιμών, +31% μέσα σε ένα χρόνο

Τρόφιμα – Εκτόξευση τιμών, +31% μέσα σε ένα χρόνο

Σύμφωνα με τον FAO, ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων τον Ιούλιο του 2021 έφτασε τις 123 μονάδες, 1,2% χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, αλλά 31% υψηλότερα από τα επίπεδά του για την ίδια περίοδο το 2020

Μείωση σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων τον Ιούλιο του 2021, ο οποίος έφτασε κατά μέσο όρο τις 123 μονάδες, 1,2% χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, αλλά 31% υψηλότερα από τα επίπεδά του για την ίδια περίοδο το 2020, με τη μείωση αυτή να αφορά, κυρίως, τις τιμές για τα δημητριακά, τα φυτικά έλαια και γαλακτοκομικά προϊόντα..

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization), o Δείκτης Τιμών Δημητριακών ήταν 3,0% χαμηλότερος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, μειωμένος κατά 6,0% σε μηνιαία πτώση των διεθνών τιμών αραβοσίτου που συνδέεται με τις καλύτερες από τις προηγούμενες αποδόσεις στην Αργεντινή και τις βελτιωμένες προοπτικές παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρόλο που οι συνθήκες καλλιέργειας στη Βραζιλία παρέμειναν ανησυχητικές. Οι τιμές άλλων χονδροειδών σιτηρών όπως το κριθάρι και το σόργο μειώθηκαν επίσης σημαντικά, αντανακλώντας τις ασθενέστερες εισαγωγές. Ωστόσο, οι τιμές σιταριού αυξήθηκαν κατά 1,8 % τον Ιούλιο – φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα του 2014 – εν μέρει λόγω των ανησυχιών για τον ξηρό καιρό και τις συνθήκες καλλιέργειας στη Βόρεια Αμερική. Ταυτόχρονα, οι διεθνείς τιμές ρυζιού σημείωσαν χαμηλά επίπεδα διετίας, επηρεασμένες από τις κινήσεις του νομίσματος και τον αργό ρυθμό πωλήσεων.

Ο δείκτης τιμών γαλακτοκομικών προϊόντων FAO σημείωσε πτώση 2,8% σε σχέση με τον Ιούνιο, επηρεασμένος από τη χαμηλή δραστηριότητα αγοράς στο βόρειο ημισφαίριο λόγω των διακοπών, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στο αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη, ενώ ακολουθούν το βούτυρο, το πλήρες γάλα σε σκόνη και το τυρί.

Ο δείκτης φυτικών ελαίων προϊόντων FAO σημείωσε χαμηλά πέντε μηνών, καταγράφοντας πτώση 1,4% από τον Ιούνιο. Εν αντιθέσει, ο δείκτης τιμών ζάχαρης FAO αυξήθηκε κατά 1,7% τον Ιούλιο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024