Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η παραλλαγή Δέλτα και οι επικρίσεις ανέβαλαν πολυπληθές πάρτι γενεθλίων του Μπάρακ Ομπάμα

Η παραλλαγή Δέλτα και οι επικρίσεις ανέβαλαν πολυπληθές πάρτι γενεθλίων του Μπάρακ Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε το πάρτι για τα 60;a του γενέθλια, μετά τον καταιγισμό επικρίσεων που δέχθηκε

Σήμερα, 4 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται 60 ετών και είχε σχεδιάσει να το γιορτάσει με 475 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων φίλοι, συγγενείς, πρώην συνεργάτες του, αλλά και μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της χώρας, όπως η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ωστόσο, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κοροναϊού εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και υπήρξε σφοδρή κριτική ότι αυτό το πάρτι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εστία μετάδοσης, αναγκάστηκε να το αναβάλει και να περιοριστεί σε μια μικρή γιορτή μόνο με την οικογένεια και λίγους στενούς φίλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δήλωσε ότι «εξαιτίας της διάδοση της παραλλαγής Δέλτα την τελευταία εβδομάδα, ο Πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των προσκεκλημένων τους».

«Ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι στέλνουν εκ του μακρόθεν τις ευχές τους και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τους δει σύντομα και από κοντά», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, πάντως, όλοι οι προσκεκλημένοι του, πολύ πριν αλλάξουν τα σχέδια για το πάρτι, είχαν ρωτηθεί αν έχουν εμβολιαστεί και θα έκαναν διαγνωστικό τεστ για κοροναϊό πριν από τη γιορτή, καθώς οι Ομπάμα εξ αρχής ανησυχούσαν για τυχόν διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, που πλέον εντοπίζεται στο 80% των μολύνσεων.

Το πάρτι επρόκειτο να δοθεί στον κήπο της έπαυλης των Ομπάμα σε νησί της Μασαχουσέτης και οι καλεσμένοι έπρεπε να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024