Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία - Το lockdown στο Σίδνεϊ θα μπορούσε να αρθεί αν το 50% του πληθυσμού εμβολιαζόταν

Αυστραλία – Το lockdown στο Σίδνεϊ θα μπορούσε να αρθεί αν το 50% του πληθυσμού εμβολιαζόταν

Η Νέα Νότια Ουαλία δίνει μάχη για να περιορίσει μία αύξηση των κρουσμάτων του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κοροναϊού στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, παρά την επιβολή του λοκντάουν, το οποίο προγραμματίζεται να αρθεί στις 29 Αυγούστου

H πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορέσει να προχωρήσει στη χαλάρωση του λοκντάουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, αν το 50% των κατοίκων εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα COVID-19 παραμένουν κοντά σε υψηλό 16μήνου.

Μία άρση των περιορισμών στη Νέα Νότια Ουαλία, την πιο πολυπληθή πολιτεία της Αυστραλίας, θα προσφέρει ώθηση στον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον που δέχεται μεγάλη πίεση για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στη διάθεση των εμβολίων, με την απειλή μιας δεύτερης οικονομικής ύφεσης να παραμένει.

Η Νέα Νότια Ουαλία δίνει μάχη για να περιορίσει μία αύξηση των κρουσμάτων του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κοροναϊού στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, παρά την επιβολή του λοκντάουν, το οποίο προγραμματίζεται να αρθεί στις 29 Αυγούστου.

Αν και η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα 199 νέα κρούσματα μόλυνσης εγχώριας μετάδοσης κατά τις τελευταίες 24 ώρες, με τον αριθμό αυτό να βρίσκεται κοντά στον υψηλότερο αριθμό των 239 ημερήσιων κρουσμάτων 16μήνου που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα αρθούν αν έχουν γίνει έξι εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία άρσης του λοκντάουν.

«Έξι εκατομμύρια εμβόλια σημαίνει ότι περίπου το 50% του πληθυσμού (θα έχει λάβει) τουλάχιστον μία ή δύο δόσεις» δήλωσε η Μπερετζικλιάν στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. «Αυτό μας δίνει πρόσθετες επιλογές για το πώς θα μοιάζει η ζωή στις 29 Αυγούστου».

Η ίδια δεν είπε πόσοι ακριβώς έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα στη Νέα Νότια Ουαλία, αλλά επεσήμανε ότι η πολιτεία οδεύει προς την επίτευξη του στόχου.

Η Μπερετζικλιάν έδωσε έμφαση στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και εξακολουθούν να κινούνται στην κοινότητα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να μειωθεί.

Η Αυστραλία κατόρθωσε σε μεγάλο βαθμό να κρατήσει χαμηλά τους αριθμούς της COVID-19, με λίγα περισσότερα από 34.500 κρούσματα και 925 θανάτους.

Ωστόσο η εκστρατεία ανοσοποίησης αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των αλλαγών στις ιατρικές συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω των ανησυχιών πρόκλησης θρομβώσεων αλλά και τους περιορισμούς στην παραλαβή των εμβολίων της Pfizer.

Ο στόχος εμβολιασμού στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας δημοσιοποιείται μόλις λίγες ημέρες μετά, από την υπόσχεση του πρωθυπουργού Μόρισον ότι τα λοκντάουν θα είναι «λιγότερο πιθανά» μόλις η χώρα εμβολιάσει ποσοστό 70% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών, έναντι του ποσοστού 19% που έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Ο Μόρισον αναμένει ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού σε ποσοστό 70% θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η πολιτεία του Κουίνσλαντ ανέφερε σήμερα 16 νέα κρούσματα COVID-19 κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων μέσα σε ένα έτος.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία Qantas Airways Ltd θέτει προσωρινά σε άμισθη αργία περίπου 2.500 εργαζόμενους της, για περίπου δύο μήνες, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους νέους περιορισμούς κατά της COVID-19 στην Αυστραλία που μείωσαν την εσωτερική ζήτηση πτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024