Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με «μπάι πας» η ηλεκτροδότηση της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς

Με «μπάι πας» η ηλεκτροδότηση της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς

Διακοπές ρεύματος στο Λεκανοπέδιο από βλάβες σε καταπονημένους μετασχηματιστές και εξοπλισμό του δικτύου διανομής. Χωρίς ρεύμα περιοχές της χώρας εξαιτίας των δεκάδων πυρκαγιών

Στα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης και Αχαρνών στηρίζεται η ηλεκτροδότηση όλης της Αττικής αφού το αντίστοιχο ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου που τροφοδοτεί βορειοδυτικά προάστια του Λεκανοπέδιου είναι εκτός πρίζας… εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη και άλλες περιοχές στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι υπό τον υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που προκλήθηκαν από τη φωτιά σε συνδυασμό με τα αυξημένα φορτία που ζητάνε οι καταναλωτές για τη λειτουργία των κλιματιστικών προκειμένου να ανακουφιστούν από τον καύσωνα προκάλεσαν διαταραχές σε δύο νευραλγικής σημασίας κυκλώματα υπερυψηλής και υψηλής τάσης. Το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Οι χειρισμοί για να κρατηθούν ανοικτά αυτά τα κυκλώματα ήταν επισφαλείς. Με δεδομένο το ό,τι οι γραμμές μεταφοράς που ξεκινούν από τον Αγ. Στέφανο παρουσίασαν βλάβες αποφασίστηκε η ηλεκτροδότηση της Αττικής να γίνει εναλλακτικά (μπάι πας) από τα ΚΥΤ Παλλήνης και Αχαρνών. Οι γραμμές μεταφοράς, μετά την κατάρρευση εκείνων του Αγ. Στεφάνου, που χρησιμοποιούνται είναι εκείνες της Λάρυμνας.

Η εναλλακτική δίοδος έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί διακοπές ρεύματος και βυθίσεις τάσεως σε Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία και Βριλήσσια.

Ωστόσο νωρίτερα το βράδυ εκτεταμένες ήταν και οι διακοπές, ουσιαστικά προκλήθηκε μίνι μπλακ άουτ στη Δυτική Αττική. Στις περιοχές από το Αιγάλεω μέχρι και την Πετρούπολη. Χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας βλαβών σε μετασχηματιστές σε Κέντρα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο εξοπλισμός έχει καταπονηθεί λόγω του παρατεταμένου καύσωνα με αποτέλεσμα, κατά την ορολογία των τεχνικών να «σκάνε» υλικά…

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν ως αποτέλεσμα και την απότομη παύση αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα κάτοικοι του Λεκανοπεδίου να βιώνουν ιδιαίτερα ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σε εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση έχει προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και στην Κω εξαιτίας βλαβών σε ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ.

Διάσπαρτα ανά την Ελλάδα σημειώνονται μίνι μπλακ άουτ είτε εξαιτίας της καταπόνησης των υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ είτε εξαιτίας των πυρκαγιών.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας χθες έσπασε ρεκόρ εποχών αγγίζοντας το μεσημέρι τα 11.000 MW, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και για αύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου. Τα στελέχη των Διαχειριστών θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμες τις επόμενες δύο μέρες και φυσικά εύχονται στο γρήγορο έλεγχο της πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024