Το κώλυμα συνίσταται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis.

Προσωρινό κώλυμα παρουσιάστηκε στη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει την ποινική δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Δύο ενστάσεις

Το κώλυμα συνίσταται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis.

Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από την Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου η οποία κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, ενώ έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ο οποίος έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Κατόπιν αυτών το Δικαστικό Συμβούλιο υπό την πρόεδρο Μαρία Μουλιανιτάκη, θα συγκροτηθεί σε σώμα όταν απαντηθούν οι ενστάσεις, προκειμένου να οριστεί ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Στη συνέχεια από τη Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Συμβούλιο της Επικρατείας τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα, τακτικά κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr