Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Παππάς - Προσωρινή εμπλοκή στη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου

Νίκος Παππάς – Προσωρινή εμπλοκή στη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου

Το κώλυμα συνίσταται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis.

Προσωρινό κώλυμα παρουσιάστηκε στη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει την ποινική δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Δύο ενστάσεις

Το κώλυμα συνίσταται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis.

Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από την Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου η οποία κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, ενώ έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ο οποίος έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Κατόπιν αυτών το Δικαστικό Συμβούλιο υπό την πρόεδρο Μαρία Μουλιανιτάκη, θα συγκροτηθεί σε σώμα όταν απαντηθούν οι ενστάσεις, προκειμένου να οριστεί ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Στη συνέχεια από τη Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Συμβούλιο της Επικρατείας τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα, τακτικά κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024