Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμοι στην ...υπηρεσία των παιδιών

Δήμοι στην …υπηρεσία των παιδιών

Κάποια πράγματα είναι μονόδρομος. Τα παιδιά το καλοκαίρι πρέπει να παίζουν, να δημιουργούν και να κοινωνικοποιούνται. Και μάλιστα δωρεάν. Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά "τρέχουν" σε δήμους και έτσι πρέπει να συμβαίνει. Φέτος και λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού αξίζει μια αναφορά ενδεικτική σε δημοτικές αρχές που εργάστηκαν καλά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα «Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης», του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, το οποίο διεξήχθη σε σχολεία της πόλης, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης, καθώς και με την καθημερινή παρουσία γιατρού στους χώρους διεξαγωγής του.
Τα παιδιά που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και να κολυμπήσουν στη θάλασσα.
Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα υποδειγματικό πρόγραμμα, τόσο ως προς την ασφάλεια, όσο και ως προς την ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις οικογένειες του Δήμου μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο προσέφερε στα παιδιά μας στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης».

Και στον δήμο Αλίμου όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30 Ιουλίου 2021 το πρόγραμμα του «Καλοκαίρι στην πόλη 2021» (παιδικό καμπ).

Ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά εγχειρήματα που σχεδίασε και υλοποίησε η Δημοτική Αρχή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος Αλίμου κατάφερε να φιλοξενήσει με ασφάλεια και επιμέλεια περισσότερα από 500 παιδιά.

Η καθημερινότητα των παιδιών έπρεπε να ισορροπεί μεταξύ ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, εκπαίδευσης και υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατάσταση ιδιαίτερα περίπλοκη, με πολλές οργανωτικές ευθύνες.

 Ωστόσο, οι 5 αυτές εβδομάδες, όμως, ήταν για όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο με αγαπημένα αθλήματα, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά κ.ά. . Τα παιδιά ταξίδεψαν στην τέχνη, τον αθλητισμό, το σύμπαν, το περιβάλλον και τα βιβλία. έμαθαν νέα ομαδικά παιχνίδια, γνώρισαν καινούρια υλικά, πειραματίστηκαν, αλλά κυρίως ΕΠΑΙΞΑΝ!
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαριστεί θερμά όλους τους αρμόδιους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ Νίκο Αλβανό, αλλά και όλες τις δασκάλες και το προσωπικό της διοργάνωσης για αυτό το περίπλοκο εγχείρημα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά, και του χρόνου πιο ελεύθεροι!

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024