Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία - Αυξάνονται τα κρούσματα στο Σίδνεϊ - Διαδήλωση κατά του lockdown στο κέντρο της πόλης

Αυστραλία – Αυξάνονται τα κρούσματα στο Σίδνεϊ – Διαδήλωση κατά του lockdown στο κέντρο της πόλης

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται στο Μπρίσμπεϊν

Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα 210 κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης, με την αστυνομία να αποκλείει το κέντρο του Σίδνεϊ, στήνοντας πολλά σημεία ελέγχου, για να αποτρέψει μια προγραμματισμένη διαδήλωση κατά του lockdown.

Το Σίδνεϊ και οι γύρω περιοχές βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τα τέλη Αυγούστου ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με έξαρση του ιδιαιτέρως μολυσματικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα. Οι σημερινοί αριθμοί ανεβάζουν τα κρούσματα της έξαρσης σε 3.190.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Σίδνεϊ για να αποτρέψουν μια διαδήλωση κατά του lockdown, για την οποία δεν έχει δοθεί σχετική άδεια, και οι αστυνομικές αρχές έχουν απαγορεύσει σε ταξί και υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων να μεταφέρουν επιβάτες στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις που έγιναν το περασμένο σαββατοκύριακο οδήγησαν σε συλλήψεις και σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Δημοσκόπηση που έγινε στα τέλη Ιουλίου από την εταιρία ερευνών Utting Research έδειξε, ωστόσο, ότι μόνο το 7% των πολιτών τάσσονται υπέρ των διαδηλώσεων. Η συμμόρφωση με τους κανόνες δημόσιας υγείας αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την Αυστραλία.

Στο Σίδνεϊ, 198 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 53 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπραντ Χάζαρντ. Ανακοινώθηκε επίσης ένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην έξαρση αυτή να ανεβαίνει σε 14.

Αυστηρό lockdown τριών ημερών τίθεται σε ισχύ από σήμερα το απόγευμα στο Μπρίσμπεϊν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, και σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας του Κουίνσλαντ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την έξαρση του κορονοϊού που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Σε αυτή τη φάση, στο Κουίνσλαντ έχουν καταγραφεί επτά κρούσματα Covid-19 που συνδέονται με το στέλεχος Δέλτα. Οι εκατομμύρια κάτοικοι, που επηρεάζονται από το «αυστηρότερο» lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη, δεν θα μπορούν να απομακρυνθούν από το σπίτι τους παρά μόνο για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η αγορά προμηθειών και η άσκηση.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση των κρουσμάτων, που συνδέονται κυρίως το στέλεχος Δέλτα, η Αυστραλία έχει καταφέρει να διατηρήσει την επιδημία σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο, με συνολικά περίπου 34.000 κρούσματα και 924 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024