Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Μυστικό μπροστά στα μάτια τους…

Ολυμπιακός – Μυστικό μπροστά στα μάτια τους…

Το μυστικό του Πέδρο Μαρτίνς, που δίνει τις προκρίσεις στον Ολυμπιακό…

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν και τις ηχηρές απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Πέδρο Μαρτίνς, πήραν δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) και να περάσουν στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχοντας την… τεχνογνωσία από τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην πολυπόθητη πρόκριση. Μια πρόκριση που φέρει πάνω της φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Όλα ξεκινούν από την άμυνα και ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά πως το πιο σημαντικό στα προκριματικά είναι το μηδέν παθητικό. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στα τελευταία σε δέκα παιχνίδια που έχει δώσει στα προκριματικά του Champions League έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Εκείνο που πέτυχε o Ντανίλ Ουτκίν, στο Κρασντοντάρ, το βράδυ της 27ης Αυγούστου του 2019. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει με 2-1.
Αυτό είναι το «μυστικό» της επιτυχίας. Η συνέπεια στην ανασταλτική λειτουργία. Το μηδέν στην άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται οι επιτυχίες. Οι προκρίσεις, οι νίκες και οι ευρωπαϊκές πορείες. Στα δύο παιχνίδια με την Νέφτσι Μπακού, παρά τις πολλές απουσίες, ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, που επιλέχθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς για να υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία, κράτησε το μηδέν και στα δύο παιχνίδια με τους Αζέρους, βοηθώντας τα μέγιστα στην πρόκριση.
Δύο ακόμα παιχνίδια σε προκριματική φάση Champions League, που ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ. Το ίδιο είχε συμβεί πέρσι στα δύο παιχνίδια με την Ομόνοια. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε επικρατήσει στο Καραϊσκάκη με 2-0, ενώ στην Κύπρο το ματς είχε λήξει ισόπαλο 0-0. Μηδέν παθητικό είχαν οι Ερυθρόλευκοι και στα παιχνίδια με Πλζεν και Μπασακσεχίρ στα προκριματικά της σεζόν 2019-2020.
Σε αυτά τα δέκα ματς προκριματικών Champions League o λογαριασμός λέει 8 νίκες 2 ισοπαλίες και 5Χ5 προκρίσεις. Το 17-1 γκολ δεν γίνεται να διαβαστεί ανάποδα. Και αν το 1,7 γκολ ανά ματς στην επίθεση δεν είναι κάτι σπέσιαλ;  Το 0,1 γκολ ανά ματς στην άμυνα είναι ο τρόπος που ο πρωταθλητής Ελλάδας εδώ και τρία καλοκαίρια κάνει τη «δουλειά» με ακρίβεια.
Ποιο είναι το βασικό σενάριο; Η σωστή τακτοποίηση πίσω από τη μπάλα. Τα λιγότερα δυνατά ρίσκα. Ο μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. Και η λογική σκέψη πως η επιθετική ποιότητα μιας τριάδας μπροστά μπορεί να δώσει το επιθυμητό σε μια συγκυρία που κανείς δεν είναι αγωνιστικά έτοιμος. Που δεν υπάρχει ρυθμός. Που είναι ντάλα καλοκαίρι. Μην αμφιβάλλει κανείς. Κάπως έτσι θα κυλήσουν και τα ματς με την Λουντογκόρετς τις Τρίτες (3/8-10/8) που θα αποφασίσουν τα εισιτήρια για τα playoffs.
Θα είναι σίγουρα λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός με 2 επίσημα ματς στα πόδια του. Οι Βούλγαροι όμως θα έχουν 6. Και ένας Θεός ξέρει ποιο θα είναι ακριβώς το διαθέσιμο rotation του πρωταθλητή Ελλάδας.   Επιστρέφει σίγουρα ο Μαντί Καμαρά που εξέτισε την τιμωρία του. Θα είναι σίγουρα σε θέση να αγωνιστεί παραπάνω από 10 λεπτά ο Ελ Αραμπί, ο οποίος στον επαναληπτικό με την Νέφτσι μπήκε για να δώσει ανάσες στον Χασάν. Για τα υπόλοιπα όμως, θα πρέπει να περιμένουμε…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024