Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δέκα κορυφαίες μεταγραφές της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Οι δέκα κορυφαίες μεταγραφές της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Οι ανακοινώσεις και τα σενάρια μεταγραφών στην Αγγλία πληθαίνουν κάθε μέρα και to10.gr σας παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι στιγμής.

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι παραδοσιακά ένα από τα πρωταθλήματα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής κατά την θερινή μεταγραφική περίοδο. Το τεράστιο ποδοσφαιρικό ταλέντο πολλών παικτών που αγωνίζονται στην Αγγλία, σε συνδυασμό με την μεγάλη χρηματιστηριακή τους αξία, αλλά και από το υψηλό μπάτζετ που διαθέτουν οι ομάδες, δημιουργεί καθημερινά πληθώρα δημοσιευμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έντονα η φημολογία πως η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει δελεαστικό οικονομικό πακέτο σε Τότεναμ και Άστον Βίλα για την απόκτηση των Χάρι Κέιν και Τζακ Γκρίλις, αντίστοιχα. Αν αυτό επιτευχθή, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα δημιουργήσει την πιο αγγλική εκδοχή της ομάδας του Μάντσεστερ από τότε που ανέλαβε την ομάδα, πραγματοποιώντας σπουδαίες μεταγραφές.

Ήδη όμως πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές μεταγραφές, με μεγάλη πρωταγωνίστρια μέχρι στιγμής την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάντσο από την Ντόρτμουντ και του Βαράν από την Ρεάλ. Πάμε να δούμε τις 10 πιο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

10. Άλμπερτ Σάμπι Λοκόνγκα (Από την Άντερλεχτ στην Άρσεναλ έναντι 17,5 εκατ. ευρώ)

Ο Λοκόνγκα γεννήθηκε στις Βρυξέλλες αλλά η καταγωγή του είναι από το Κονγκό. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Άντερλεχτ και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στα τέλη του 2017, λίγο αφότου έκλεισε τα 18. Με τη βελγική ομάδα κατέγραψε συνολικά 69 συμμετοχές και 3 γκολ, με σχεδόν τις μισές εξ αυτών (33) την περσινή χρονιά, όταν ο Βενσάν Κομπανί τον καθιέρωσε στο βασικό σχήμα. Είναι διεθνής με την εθνική ελπίδων του Βελγίου και τον περασμένο Μάρτιο κλήθηκε πρώτη φορά από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στους άνδρες, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί. Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο στην μεσαία γραμμή, ο οποίος πραγματοποίησε την περσινή σεζόν εξαιρετικές εμφανίσεις με την Άντερλεχτ, αναγκάζοντας τον Μικέλ Αρτέτα να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του.

9. Μπράιαν Τζιλ (Από την Σεβίλλη στην Τότεναμ έναντι 25 εκατ. ευρώ)

Ο 20χρονος Ισπανός εξτρέμ είναι η φετινή μεγάλη επένδυση της Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» δαπάνησαν 25 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Τζιλ από την Σεβίλλη, υπογράφοντας τον νεαρό εξτρέμ για 5 χρόνια. Την περσινή χρονιά ο Τζιλ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην La Liga με την φανέλα της Ειμπάρ, όπου αγωνίστηκε δανεικός από τους Ανδαλουσιάνους. Σε 29 συμμετοχές σημείωσε 4 τέρματα και μοίρασε 3 ασίστ, δείχνοντας δείγματα του ταλέντου του.

8. Μπουμπακάρι Σουμαρέ (Από την Λιλ στην Λέστερ έναντι 20 εκατ. ευρώ)

Μία από τις κολώνες του κέντρου της Λιλ απέκτησε η Λέστερ, αποκτώντας τον Μπουμπακάρι Σουμαρέ δίνοντας στην Γαλλική ομάδα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο 22χρονος μέσος, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας, υπέγραψε συμβόλαιο 5 χρόνων με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Προέρχεται από καταπληκτική σεζόν, σημειώνοντας 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας γίνει πλέον ένας από τους καλύτερους «κόφτες» της Ευρώπης.

7. Τζούνιορ Φίρπο (Από την Μπαρτσελόνα στην Λιντς έναντι 15 εκατ. ευρώ)

Σε ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής προχώρησε η Λιντς, προχωρώντας στην απόκτηση του αριστερού μπακ, Τζούνιορ Φίρπο. Ο 24χρονος μπακ είχε τραβήξει τα βλέμματα των φιλάθλων με τις εμφανίσεις του στην Ισπανία με την φανέλα της Ρεάλ Μπέτις, αναγκάζοντας την Μπαρτσελόνα να προχωρήσει στην απόκτησή του το 2019 για να πλαισιώσει τον Ζόρντι Άλμπα. Στην Βαρκελώνη δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και έτσι άλλαξε σελίδα στην καριέρα του, υπογράφοντας στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα για 5 χρόνια.

6. Εμιλιάνο Μπουεντία (Από την Νόριτς στην Άστον Βίλα έναντι 35 εκατ. ευρώ)

Η Άστον Βίλα δαπάνησε 35 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Νόριτς τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Για τον Μπουεντία είχε ενδιαφερθεί πάρα πολύ έντονα και η Άρσεναλ, ωστόσο ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Άστον Βίλα, απορρίπτοντας τους «κανονιέρηδες». Ο Αργεντινός υπόγραψε συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2026, εξαργυρώνοντας τις καταπληκτικές εμφανίσεις του πέρσι στην Τσάμπιονσιπ, με 39 συμμετοχές και 15 γκολ.

5. Πάτσον Ντάκα (Από την Σάλτσμπουργκ στην Λέστερ έναντι 30 εκατ. ευρώ)

Ο 22χρονος επιθετικός από τη Ζάμπια, ο νέος Σάντιο Μανέ, όπως τον αποκαλούν, πραγματοποίησε εκπληκτική σεζόν στο αυστριακό πρωτάθλημα με 27 γκολ και 7 ασίστ σε 28 συμμετοχές και έρχεται να πλαισιώσει τον Τζέιμι Βάρντι στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Ντάκα έβαλε την υπογραφή του σε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις «αλεπούδες», κάνοντας ένα μεγάλο step up στην καριέρα του.

4. Μπεν Γουάιτ (Από την Μπράιτον στην Άρσεναλ έναντι 60 εκατ. ευρώ)

Η Άρσεναλ δαπάνησε 60 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Μπεν Γουάιτ από την Μπράιτον, αλλά η συμμετοχή του στο πρόσφατο Euro με τα Λιοντάρια πήγε αρκετά πίσω τις επίσημες ανακοινώσεις. Ο 23χρονος έκανε καταπληκτική περσινή χρονιά με την φανέλα των Γλάρων, όπου αγωνίστηκε στα 36 από τα 38 παιχνίδια της Premier League. Είχε προηγηθεί ο δανεισμός του στην Λιντς τη σεζόν 2019-20, όπου υπό τις οδηγίες του Μαρσέλο Μπιέλσα βελτίωσε αρκετά το παιχνίδι του και το τέλος της χρονιάς τον βρήκε να πανηγυρίζει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

3. Ιμπραΐμα Κονατέ (Από την Λειψία στην Λίβερπουλ έναντι 40 εκατ. ευρώ)

Οι «κόκκινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τη Λειψία για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού, καταβάλλοντας τα 40 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας. Ο 22χρονος Γάλλος θα ενταχθεί και επίσημα στο ρόστερ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ από την 1η Ιουλίου και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο κέντρο της άμυνας.

2. Τζέιντον Σάντσο (Από την Ντόρτμουντ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 90 εκατ. ευρώ)

Η Γιουνάιτεντ έδωσε στην Ντόρτμουντ 90 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει την μεταγραφή, την οποία επιδίωκε από το προηγούμενο καλοκαίρι, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Σάντσο αγωνίστηκε στην Βεστφαλία τα τέσσερα τελευταία χρόνια, και σε 137 εμφανίσεις, είχε απολογισμό 50 γκολ και 64 ασίστ. Η καριέρα του ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σίτι, χωρίς όμως να του δίνεται η ευκαιρία να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας, με τον Γκουαρντιόλα να συμφωνεί στην παραχώρηση του Άγγλου στην Ντόρτμουντ.

 1.Ραφαέλ Βαράν (Από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 50 εκατ. ευρώ)

Οι «κόκκινοι διάβολοι», λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Σάντσο, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Γάλλου στόπερ αντί ενός ποσού κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βαράν είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό σε όλα με τη Γιουνάιτεντ, και σε συνδυασμό με την επιθυμία του ίδιου και με την άμεση ανάγκη της ομάδας του Σόλσκιερ για ενίσχυση της αμυντικής γραμμής έκλεισαν το deal με όλες τις πλευρές χαρούμενες. Έτσι, ο Νορβηγός προπονητής προσθέτει στην φαρέτρα του έναν εκ των κορυφαίων σέντερ μπακ του πλανήτη.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024