Πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7, 5:11 ώρα Ελλάδας) ημιτελικούς των 50 μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.
Μπροστά του βρέθηκαν μόνο το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, ο αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ (21.32), και ο γάλλος «χρυσός» ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Φλοράν Μανοντού (21.65).
Εφόσον η εικόνα των προκριματικών επαληθευτεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γκολομέεβ λογικά θα γίνει ο πρώτος έλληνας κολυμβητής που θα προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.
Ο όγδοος των προκριματικών, ο 38χρονος καναδός Μπρεντ Χέιντεν, έκανε 21.85, ενώ πιο πίσω έμειναν μεγάλα ονόματα, όπως οι ρώσοι Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Βλαντ Μορόζοφ, ο αμερικανός Μάικλ Αντριου και ο βρετανός Μπεν Πράουντ.
Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο κύπριος Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος κατετάγη 45ος με 23.38.
Στα αξιοσημείωτα, ο αποκλεισμός του φινλανδού Άρι-Πέκα Λιουκόνεν, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο Μάιο στη Βουδαπέστη.
Η Τσέλσι επικράτησε της Τότεναμ με 2-1, παίρνοντας το πάνω χέρι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι «πετεινοί» δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» την παραμονή.
Ισοπαλία-κλειδί για τους γηπεδούχους καθώς η Μπόρνμουθ βγαίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη, όμως πανηγυρίζει και η Αρσεναλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά την γκέλα της Σίτι