Σύμφωνα με την Ένωση, η ανακοίνωση έρχεται αφού «αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μιλήσουν, κάθε λογής επαΐοντες». Τώρα, όπως λένε, «έρχεται η ώρα των εργαζομένων»

Ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις γύρω από την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την Ένωση, η ανακοίνωση έρχεται αφού «αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μιλήσουν, κάθε λογής επαΐοντες». Τώρα, όπως λένε, «έρχεται η ώρα των εργαζομένων».

Αφού αναφέρουν πως εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχει επισημανθεί πως ο προγραμματισμός για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «είναι διάτρητος» και έχει τονιστεί πως «υπάρχουν λάθος επιλογές σε πρόσωπα που οδηγούν σε απανωτές αστοχίες και κακό προγραμματισμό», ξεκαθαρίζουν: «Άρα, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, δε φταίνε μόνο οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι, οι οποίοι τόσα ΞΕΡΟΥΝ, τόσα ΜΠΟΡΟΥΝ, τόσα ΚΑΝΟΥΝ, με αποτέλεσμα τελικά να εκθέτουν και την εταιρεία και τους εργαζόμενους».

Όπως αναφέρουν, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει «στα υψηλά κλιμάκια της Διοίκησης που, ενώ στην εταιρεία υπάρχει πλήθος έμπειρου έμψυχου δυναμικού, επιλέγει άκριτα λύσεις συνεργατών, οι οποίοι δεν διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία που απαιτούν τα μεγάλα γεγονότα τα οποία καλείται η ΕΡΤ να υλοποιήσει».

«Αυτό που εμείς σαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουμε να πούμε στους πολίτες και στους αθλητές είναι ένα μεγάλο συγγνώμη για παραβλέψεις ή τυχόν προβλήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει εσκεμμένα. Δυστυχώς, απολογούμαστε για την ανεπάρκεια κάποιων που νιώθουν τους εργαζόμενους ως αντιπάλους και όχι ως συμμάχους και τις επισημάνσεις μας, ως υποδείξεις» προστίθεται.

Εκκληση για δίκαιη κριτική

Στη συνέχεια, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες, τους αθλητές και τις ομοσπονδίες «να γίνεται πάντα κριτική, αλλά ΔΙΚΑΙΗ».

«Πυροβολώντας την ΕΡΤ, πυροβολούμε όλοι τα πόδια μας» τονίζεται σε αυτό το σημείο.

Έπειτα, υπογραμμίζουν ότι η ΕΡΤ «είναι πάντα εκεί» για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, για τις μεγάλες, αλλά και τις μικρές διοργανώσεις και για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Τέλος, τονίζουν πως η ΕΡΤ «σίγουρα ΔΕΝ είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ (των εκάστοτε διοικούντων)», «σίγουρα ΔΕΝ είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ (όσο κι αν την αγαπάμε)» και «σίγουρα είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ. Όλων των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr