Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρόμοι φωτιάς

Δρόμοι φωτιάς

Με νωπές τις μνήμες της τραγωδίας στο Μάτι, απαιτείται άμεση αποκατάσταση δασικών δρόμων που αποτελούν ανάχωμα πυρκαγιών εφόσον είναι προσπελάσιμοι σε πυροσβεστικά οχήματα. Στη Πεντέλη για παράδειγμα ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή αλλά το ερώτημα παραμένει. Πόσοι δασικοί δρόμοι χρήζουν αποκατάστασης στην Ελλάδα και τι γίνεται σχετικά;

Συγκεκριμένα  ξεκίνησε να συντηρεί τον δασικό δρόμο που ξεκινάει από την Πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας) και περνώντας από το Βαγιάτι καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο Καλισσίων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει να συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες, είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι έχει καταστραφεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ετών, που τον καθιστούν απροσπέλαστο και είναι πολύ κομβικής σημασίας για την διέλευση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ καθώς και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, των δασικών δρόμων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης και θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του Πεντελικού.

Φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο είχε να συντηρηθεί ο δρόμος δεκαετίες όπως ισχυρίζονται στον ΣΠΑΠ και πόσοι άλλοι τέτοιοι δρόμοι υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια που πρέπει να αξιολογηθεί η προσβασιμότητα τους.

Ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος όπως και κάθε χρόνο να υλοποιούμε το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων του Πεντελικού.

Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή, επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας, δεδομένου ότι η πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη στο κατεστραμμένο δασικό δίκτυο.

Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινάει από τον Κατσουλιέρη και καταλήγει στο πρώην λατομείο Μπάνου και συνεχίζουμε με τον πολύ κομβικής σημασίας δασικό δρόμο που ξεκινάει από την Πηγή Καρακαντά (Πουρνάρας) και περνώντας από το Βαγιάτι καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο Καλισσίων».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024