Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις
Ο Χρ. Σταϊκούρας διευκρίνισε μάλιστα ότι «η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ» και «θα αφορά στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες από δω και πέρα, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που έχουν να καταβάλουν».
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή απο το υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία με τις διατάξεις για τη νέα ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις, για τη διατήρηση της έκπτωσης του 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος και τον μήνα Αύγουστο, για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για τους απινιδωτές και την επέκταση έως και τον Ιούνιο του 2022 του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε «στη σημερινή τροπολογία θα περιλαμβάνεται και διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας για το τμήμα της κοινωνίας το οποίο αποδεδειγμένα έχει πληγεί με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δήλωση Covid, τους ανέργους που εγγράφηκαν στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Ο Χρ. Σταϊκούρας διευκρίνισε μάλιστα ότι «η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ» και «θα αφορά στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες από δω και πέρα, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που έχουν να καταβάλουν».
Οι διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών και την έκπτωση του 3% στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος μαζί με τη υπαγωγή των απινιδωτών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% και την επέκταση του συντελεστή 13% στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων μέχρι τις 30-6-2022, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών θα κατατεθούν στη Βουλή σήμερα για να συζητηθούν την Πέμπτη.
Ο Χρ. Σταϊκούρας τοποθετήθηκε αρνητικά στο αίτημα λογιστών και φορέων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ανέφερε ότι υποβάλλονται πάνω από 100.000 δηλώσεις κάθε μέρα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός. Υπογράμμισε επίσης ότι έως χθες το βράδυ από τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων, προκύπτει ότι το 52% της κοινωνίας δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο και το 17% έχει επιστροφή. «Άρα το 70% της κοινωνίας δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ» τόνισε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442