Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαυρίκιος: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Μαυρίκιος: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνίας (NCC), αρμόδια για την παρακολούθηση της επιδημίας, οι μολύνσεις καταγράφηκαν κυρίως σε σχολεία, επιχειρήσεις ακόμα και σε κοιτώνες μεταναστών εργατών.

Ανευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Μαυρίκιος, καθώς το νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού έχει μείνει σχετικά ανεπηρέαστο από την πανδημία του νέου κορονοϊού, με τις αρχές ωστόσο να τονίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων ήταν ασυμπτωματικά.

Το νησί κατέγραψε 1.067 νέες μολύνσεις την περασμένη εβδομάδα, που αποτελεί το ένα τρίτο των 3.528 μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά τους τελευταίους 16 μήνες, από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην χώρα τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνίας (NCC), αρμόδια για την παρακολούθηση της επιδημίας, οι μολύνσεις καταγράφηκαν κυρίως σε σχολεία, επιχειρήσεις ακόμα και σε κοιτώνες μεταναστών εργατών.

Ασυμπτωματικοί

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για τους λόγους αυτής της απότομης ανόδου, ο εκπρόσωπος του NCC, Ζουμπέρ Τζουμάγιε τόνισε ότι το 99% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικό, αποδίδοντας την άνοδο στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Όλα είναι υπό έλεγχο, οι περισσότεροι βρίσκονται σε κέντρα καραντίνας τα οποία έχουν διαθέσιμη χωρητικότητα και δεν υπάρχουν θάνατοι ούτε άνθρωποι που νοσούν σοβαρά», δήλωσε ο Τζουμάγιε.

Ο Μαυρίκιος, με 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στα τέλη Ιανουαρίου. Ο στόχος που έθεσε ο πρωθυπουργός Πράβιντ Τζάγκνοτ ήταν ο εμβολιασμός μέσα στο έτος του 60% του πληθυσμού.

40% με τις δύο δόσεις

Ο Τζουμάγιε ανέφερε ότι το 40% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει και τις δύο απαραίτητες δόσεις ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού και το 50% μία δόση.

Στα μέσα Ιουλίου, ο Μαυρίκιος άρχισε να ανοίγει εκ νέου τα σύνορά του, που παρέμεναν σχεδόν τελείως κλειστά από την έναρξη της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης επιστροφής στην κανονικότητα, μόνο οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ PCR μπορούν να εισέλθουν στην χώρα και στη συνέχεια πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Επλήγη η οικονομία

Οι αρχές αποκλείουν προς το παρόν ότι οι μολύνσεις συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων.

Παρόλο που το νησί έμεινε σχετικά ανεπηρέαστο από την Covid-19 από υγειονομική σκοπιά, η πανδημία έχει πλήξει έντονα την οικονομία της χώρας, η οποία εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό.

Το πλήρες άνοιγμα των συνόρων, χωρίς περιορισμούς, είναι προγραμματισμένο για την 1η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024