Η Ρόδος γνωρίζει έξαρση στα κρούσματα κοροναϊού αφού σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γρηγόρη Ρουμάνη, 18 πολίτες νοσηλεύονται στη μονάδα Covid-19, ενώ κανένας δεν έχει κάνει το εμβόλιο.
«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στο νησί γεγονός που δημιουργεί ανησυχία» είπε ο διοικητής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. Στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει και μια γυναίκα διασωληνωμένη. Σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη υπάρχει έξαρση του κοροναϊού στη Ρόδο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου στο νοσοκομείου για έλεγχο.
Ο ρόλος της μετάλλαξης Δέλτα
«Θεωρώ ως δεδομένο ότι έχει έρθει στο νησί η μετάλλαξη Δέλτα και γι’ αυτό θα πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ρόδου που υπολογίζονται περίπου στα 80 άτομα, ο κ. Ρουμάνης είπε ότι εκπονούνται σχέδια προκειμένου να μη βρεθεί το νοσοκομείο απροετοίμαστο τον Σεπτέμβριο στην περίπτωση που απομακρυνθούν οι ανεμβολίαστοι από τις θέσεις τους.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).