Παγκάκια τοποθετούνται σε διάφορα σημεία ενός δήμου διαχρονικά. Τα παγκάκια κρίνονται αναγκαία για να ξεκουράζονται κυρίως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι κατά την διάρκεια της πεζοπορίας τους στη πόλη. Παγκάκια όμως χρειάζονται και στο κτήμα Συγγρού που είναι 700 στρέμματα και στο κάλεσμα του δημάρχου Αμαρουσίου για δωρεές υπήρξε ανταπόκριση.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του Προέδρου του ΙΓΕ Διονύση Κυριακόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 η τοποθέτηση παγκακίων στο δάσος Συγγρού, προσφορά των δύο Δήμων και των Συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου.

Η δράση αφορά στην πρώτη της φάση και έρχεται σε συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Αμαρουσίου προς τους συλλόγους της πόλης για εθελοντική προσφορά συγκεκριμένου εξοπλισμού για τις ανάγκες του δάσους Συγγρού, με σκοπό την καλύτερη βιωματική εμπειρία όλων όσοι επισκέπτονται αυτόν τον τόσο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την Αττική.

Ο Πρόεδρος του ΙΓΕ Διονύσης Κυριακόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την πρωτοβουλία και τη στήριξη, καθώς και τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για την εθελοντική του προσφορά, όπως επίσης και τους Συλλόγους του Αμαρουσίου που διαχρονικά είναι παρόντες στην προάσπιση και συντήρηση του δάσους Συγγρού.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, τόνισε τη σημασία του Εθελοντισμού και των ενεργειών που γίνονται στο Δήμο για το σκοπό αυτό και ευχαρίστησε τους Συλλόγους της πόλης για την αρωγή τους και τη διαρκή τους παρουσία σε όλα τις προσκλήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Επανέλαβε τη σταθερή συμμετοχή του Δήμου στις ενέργειες πυροπροστασίας και αποψιλώσεων του Δάσους Συγγρού και από κοινού με τον κ. Γ. Θωμάκο δήλωσε πως μπορούν να συμβάλλουν στο σχεδιασμό της ανακαίνισης συγκεκριμένων υποδομών του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε παρών σε οποιαδήποτε δράση και ενέργεια προστατεύει το κύτταρο ζωής όπως χαρακτήρισε το δάσος Συγγρού και σε συνέργεια με τον Δήμο Αμαρουσίου ενώνει δυνάμεις για το σκοπό αυτό.

Την ευθύνη της δράσης είχε το γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου και ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Ιωαννίδης σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΓΕ και κατά την πρώτη φάση υλοποίησής της παρελήφθη εξοπλισμός παγκακίων από τους παρακάτω φορείς εκτός των Δήμων Κηφισιάς και Αμαρουσίου:

 

  • Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αναβρύτων
  • Ένωση Κριτών
  • Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινοπολιτών
  • Ένωση Πελοποννησίων
  • Σύλλογος οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού
  • Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Αμαρουσίου Αττικής «Ιωάννης Βατάτζης»
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr