Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν το rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν το rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση

Το πρώτο θα είναι self test και θα διατίθεται δωρεάν από το κράτος και θα πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα δύο τεστ κοροναϊού την εβδομάδα, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν από αυτή την εβδομάδα όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το πρώτο θα είναι self test και θα διατίθεται δωρεάν από το κράτος και θα πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το δεύτερο θα είναι εργαστηριακό rapid test, θα πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, θα ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το rapid test θα γίνεται με έξοδα του εργαζόμενου.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  1. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.
  2. Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.
  3. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr
  4. Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024