Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Amazon δίνει νέα πνοή στο Bitcoin

Η Amazon δίνει νέα πνοή στο Bitcoin

Μέσα σε ένα 24ωρο η αγορά των crypto ενισχύθηκε κατά 114 δισ. δολάρια, ενώ οι ρευστοποιήσεις κυμάνθηκαν στα 940 εκατ. δολάρια

Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης παραμένει το Bitcoin που φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του την πτώση του κάτω από το ψυχολογικό «μαξιλάρι» των 30.000 δολαρίων στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα, μετά την άνοδο του πάνω από τα 39.000 δολάρια χθες, παραμένει στο κυνήγι του ορίου των 40.000.

Πραγματικά, μετά τις νέες ενθαρρυντικές τοποθετήσεις για το Bitcoin και την αγορά των crypto ευρύτερα από τον Έλον Μασκ της Tesla και την Κάθι Γουντ της ARK Invest, νέα πνοή στο κυριότερο ψηφιακό νόμισμα έδωσε μια αγγελία εργασίας από τον τεχνολογικό κολοσσό της Amazon.

Σύμφωνα με την αγγελία, που έσπευσε να κυκλοφορήσει ευρέως και το ανταλλακτήριο της CoinDesk, η Amazon αναζητά ένα νέο διοικητικό στέλεχος που θα αναλάβει να αναπτύξει ένα ψηφιακό νόμισμα για λογαριασμό της εταιρείας και να διαμορφώσει μια blockchain στρατηγική.

Η είδηση που έκανε την αγορά να αναρωτιέται, αν σημαίνει πως η Amazon μελετά επίσης την πιθανότητα να αρχίσει να δέχεται το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής, λειτούργησε σαν τονωτική ένεση για τα crypto ανεβάζοντας κάθετα τις τιμές τους. Η ίδια η εταιρεία αντέδρασε στον… αναβρασμό που πυροδότησε δίχως να παίρνει σαφή θέση. Ο εκπρόσωπος της περιορίστηκε μόνο να δηλώσει πως η Amazon εμπνεύεται από την πρωτοπορία που λαμβάνει χώρα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και πως “εξερευνούμε το πως θα έμοιαζε αυτό για την Amazon”.

Ειδικά το Bitcoin, που κατέγραψε νέα αύξηση κατά 13%, έφτασε μια ανάσα από τα 40.000 δολάρια, στα 39.850 δολάρια, αν και αργότερα υποχώρησε ελαφρά λόγω των μαζικών ρευστοποιήσεων. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα κινείται σταθερά πάνω από τα 38.300 δολάρια με στοιχεία από την Bubt.com να κάνουν λόγο για ρευστοποιήσεις της τάξεως των 940 εκατ. δολαρίων.

Σε ανάλογο θετικό μοτίβο κινήθηκαν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα και δη, το δεύτερο κυριότερο Ether που έφτασε τα 2.344 δολάρια και αυτή την ώρα διαπραγματεύται στα 2.327 δολάρια.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Coinmarketcap.com, μέσα σε ένα 24ωρο η αγορά των crypto έχει προσθέσει 114 δισ. δολάρια!

Στο μεταξύ, εξάλλου, ένα από τα βασικά ζητήματα που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην συμπίεση του κλάδου τους τελευταίους μήνες, ήτοι η πρόθεση της Κίνας να υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στα crypto και τις εξορύξεις crypto για να ελέγχει τις συναλλαγές, αλλά και το ρυπογόνο περιβαλλοντολογικό τους αποτύπωμα φαίνεται να καταλαγιάζει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το Πεκίνο έχει αλλάξει στάση, όπως το… κυνήγι των Κινέζων έχει κατεβάσει ταχύτητα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024