Η Ισπανία υποχρέωσε σε ήττα την κάτοχο του τίτλου, Σερβία, στην πρεμιέρα του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Με κορυφαίο τον Αλμπέρτο Μουναρίθ, που πέτυχε τέσσερα γκολ, οι Ίβηρες επικράτησαν με 13-12 στο ντέρμπι του Β΄ ομίλου και έδειξαν ότι θα είναι μία από τις βασικές υποψήφιες ομάδες για ένα μετάλλιο στη διοργάνωση.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς, πέτυχε δύο γκολ για τους Πλάβι, που καλούνται να διορθώσουν τις αμυντικές αδυναμίες τους, αν θέλουν να υπερασπιστούν το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει πριν από πέντε χρόνια στο Ρίο.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Σερβία): 3-3, 3-5, 3-2, 3-3
Χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς ταξίδεψε η Μονακό στην Αθήνα, για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της φάσης των playoffs για την Ευρωλίγκα. - Τι δήλωσε ο Ντιαλό.
Σε συνέντευξή του σε ρουμάνικο Μέσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε ως τους δύο πιο δύσκολους μήνες της ζωής του, μετά τον θάνατο του πατέρα του Μιρτσέα και τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.