Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία – Νότιος Αφρική 4-3: Σόου Ζινιάκ και πρώτη νίκη για τους «τρικολόρ»

Γαλλία – Νότιος Αφρική 4-3: Σόου Ζινιάκ και πρώτη νίκη για τους «τρικολόρ»

Ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ οδήγησε με χατ-τρικ την Γαλλία σε δραματική νίκη απέναντι στη Νότιος Αφρική με 4-3 και οι «τρικολόρ» πήραν τη πρώτη τους νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κόλλησε στο «μηδέν» η Βραζιλία, πρώτο τρίποντο για Ισπανία – Αργεντινή, με ανατροπή η Ονδουρα.

Ο Ζινιάκ πήρε το όπλο του και η Γαλλία τη πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. O 35χρονος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ και χάρισε στους «τρικολόρ» ένα αγχωτικό τρίποντο, το όποιο το είχαν ανάγκη μετά την ήττα τους στο εναρκτήριο παιχνίδι με το Μεξικό.

Το τελικό 4-3 απέναντι στη Νότιος Αφρική ήρθε με κόπο, καθώς μέχρι το 86΄ οι Αφρικανοί προηγούνταν με 3-2.  Ωστόσο, με πέναλτι του Ζινιάκ στο 86΄ και γκολ του Σαβενιέρ στο 90+2΄, η Γαλλία έκανε την ανατροπή και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Πριν το συναρπαστικό φινάλε, οι Νοτιοαφρικάνοι προηγήθηκαν με 2-1 χάρη σε τέρματα των Κοντισάνγκ και Μακγκοπά, με τον Ζινιάκ να έχει παντα τις απαντήσεις.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Βραζιλία δεν έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημα και τη νίκη με 4-2 απέναντι στη Γερμανία, και έμεινε στο στείρο 0-0 με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Πρώτο αίμα για Ισπανία και Αργεντινή, με την «Φούρια Ρόχα» να ξεπερνά το εμπόδιο της Αυστραλίας, με γκολ του Ογιαρθάμπαλ στο 81΄, ενώ η Αλμπισελέστε κέρδισε με το ίδιο σκορ την Αίγυπτο, με σκόρερ τον Μεδίνα στο 52΄.

Η Νότια Κορέα ήταν «σίφουνας» απέναντι στη Ρουμανία και πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 4-0. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Κανγκ Λι με δύο γκολ, ο Λι Ντονγκγιονγκ, με τον Ρουμάνο Μαρίν να ανοίγει το δρόμο για το κορεάτικο τρίποντο, με αυτογκόλ.

Το Μεξικό ερχόταν με φόρα μετά τη νίκη του απέναντι στην Γαλλία τη πρεμιέρα, αλλά η Ιαπωνία φρόντισε να το προσγειώσει απότομα. Οι οικοδεσπότες επικράτησαν με 2-1 και είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ντοάν και Κούμπο έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας, με τον Αλβαράδο απλώς να μειώνει στο 85΄.

Η Γερμανία βρέθηκε κοντά σε δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών, αλλά έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη με 3-2 απέναντι στη Σαουδική Αραβία. Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1, αλλά πάντα οι Σαουδάραβες είχαν τις απαντήσεις. Τελικά την διαφορά έκανε το γκολ του Ουντακάι στο 75΄, που έδωσε το πρώτο τρίποντο στη Γερμανία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στους τέσσερις ομίλους μετά από δύο αγωνιστικές:

1ος όμιλος:

Ιαπωνία – Μεξικό 2-1

Γαλλία – Νότιος Αφρική 4-3

Βαθμολογια:

  1. Ιαπωνία 6
  2. Μεξικό 3
  3. Γαλλία 3
  4. Νότιος Αφρική 0

2ος όμιλος:

Ρουμανία – Νότιος Κορέα 0-4

Νέα Ζηλανδία – Ονδούρα 2-3

Βαθμολογία:

  1. Νότιος Κορέα 3
  2. Ονδούρα 3
  3. Νέα Ζηλανδία 3
  4. Ρουμανία 3

3ος όμιλος:

Αυστραλία – Ισπανία 0-1

Αίγυπτος – Αργεντινή 0-1

Βαθμολογία:

  1. Ισπανία 4
  2. Αυστραλία 3
  3. Αργεντνή 3
  4. Αίγυπτος 1

4ος όμιλος:

Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού 0-0

Σαουδική Αραβία – Γερμανία 2-3

Βαθμολογία:

  1. Βραζιλία 4
  2. Ακτή Ελεφαντοστού 4
  3. Γερμανία 3
  4. Σαουδική Αραβία 0

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024