
Ταξίδι αστραπή στο Λίβανο
Οι επαφές με την ομογένεια και η συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Δείχνοντας για άλλη μια φορά την επιμονή και το ενδιαφέρον του για περαιτέρω επαφές, αλλά και εκ του σύνεγγυς διάλογο με τους Έλληνες ομογενείς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης μετέβη στο Λίβανο ακολουθώντας ένα σφικτό πρόγραμμα αλλεπάλληλων συναντήσεων.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βλάσης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τα προεδρεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, της Ελληνικής Λέσχης Βηρυτού και του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ακόμα, είχε επαφές με τους επίτιμους Προξένους της Ελλάδος στη Συρία επιθυμώντας να αποκομίσει μία άρτια εικόνα των θεμάτων στη χώρα.
Ο Υφυπουργός κατά την παραμονή του και λόγω της θεσμικής αρμοδιότητάς του πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ στο Μπαλαμάντ, καθώς και με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία Audi συζητώντας για εκκλησιαστικές και θρησκευτικές υποθέσεις.
Μάλιστα το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ και στο Ορθόδοξο Νοσοκομείο St. Georges, στους χώρους του οποίου τον ξενάγησε ο γενικός διευθυντής.
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι

