
Ταξίδι αστραπή στο Λίβανο
Οι επαφές με την ομογένεια και η συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Δείχνοντας για άλλη μια φορά την επιμονή και το ενδιαφέρον του για περαιτέρω επαφές, αλλά και εκ του σύνεγγυς διάλογο με τους Έλληνες ομογενείς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης μετέβη στο Λίβανο ακολουθώντας ένα σφικτό πρόγραμμα αλλεπάλληλων συναντήσεων.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βλάσης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τα προεδρεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, της Ελληνικής Λέσχης Βηρυτού και του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ακόμα, είχε επαφές με τους επίτιμους Προξένους της Ελλάδος στη Συρία επιθυμώντας να αποκομίσει μία άρτια εικόνα των θεμάτων στη χώρα.
Ο Υφυπουργός κατά την παραμονή του και λόγω της θεσμικής αρμοδιότητάς του πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ στο Μπαλαμάντ, καθώς και με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία Audi συζητώντας για εκκλησιαστικές και θρησκευτικές υποθέσεις.
Μάλιστα το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ και στο Ορθόδοξο Νοσοκομείο St. Georges, στους χώρους του οποίου τον ξενάγησε ο γενικός διευθυντής.
- Ουκρανία: Ο αρχηγός του στρατού έφυγε – Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Φεντόροφ «εξέχουσα θέση» στην κυβέρνηση
- Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Ρίας Ελληνίδου
- Ιστορίες: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Μπόγκναρ: «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί με τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη»
- Kaizen Gaming: Νέο διεθνές πρόγραμμα για την προστασία των τοπικών κοινωνιών από τις φυσικές καταστροφές
- Τέμπη: Παραπομπή Τριαντόπουλου και Αγοραστού σε δίκη για το μπάζωμα από τον Άρειο Πάγο ζητά ο εισαγγελέας



