Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης: Δεν θα σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού

Μαγιορκίνης: Δεν θα σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού

«Να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού είναι εξαιρετικά απίθανο, δεν υπάρχει σενάριο που να δείχνει πως ο ιός θα σταματήσει πλήρως να κυκλοφορεί»

Την ελπίδα του πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ολοκληρώσει το τείχος ανοσίας, εξέφρασε  ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτιμώντας παράλληλα πως το καλοκαίρι του 2022 θα έχουν τελειώσει οριστικά τα μέτρα κατά της πανδημίας κοροναιού.

«Θεωρώ ότι βλέπουμε τα πρώτα σαφή σημάδια πως η πανδημία γίνεται διαχειρίσιμη. Αυτή η πορεία πιστεύω θα συνεχιστεί. Θεωρώ ότι δεν θα χρειάζονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του χρόνου το καλοκαίρι», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε τον ιό να σταματά να κυκλοφορεί το επόμενο έτος.

Όπως εξήγησε αναλυτικότερα, το να φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας όπου ο ιός θα σταματήσει να κυκλοφορεί τελείως, δεν θα γίνει σίγουρα το επόμενο έτος καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν αυτό.

«Να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού είναι εξαιρετικά απίθανο, δεν υπάρχει σενάριο που να δείχνει πως ο ιός θα σταματήσει πλήρως να κυκλοφορεί» είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας ωστόσο πως τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ καλό επίπεδο και όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να νοσηλευτούν.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η πιθανότητα νοσηλείας  μειώνεται 20-30 φορές και αντιστοίχως 20-30 φορές μειώνεται και η πιθανότητα θανάτου. «Άρα μιλάμε για μια φοβερή προστασία που προσφέρει το εμβόλιο σε όσους έχουν εμβολιαστεί».

Ερωτώμενος για το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας ο καθηγητής , έκανε λόγο για ένα 70% .

Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό αυτό θα αποτελέσει «σημείο-κλειδί» για να δούμε δραματική μείωση εισαγωγών ασθενών με κοροναιό σε νοσοκομεία. Σημειώνεται πως αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη και τρίτη δόση εμβολίου, ο καθηγητής εξήγησε πως αυτό, εφόσον συμβεί, θα ισχύει για τις λεγόμενες «πρωτογενείς αποτυχίες».

Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, ευπαθείς, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένοι ή ηλικιωμένοι πολίτες.

Οι προαναφερθέντες εφόσον χρειαστούν τρίτη δόση, ενδεχομένως θα πρέπει να την πραγματοποιήσουν τέλος του χρόνου ή αρχές του νέου έτους ενώ για όλους τους υπόλοιπους πολίτες είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί το εάν θα χρειαστούν όντως τρίτη δόση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024