Φωτιά στην Εύβοια: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Απειλήθηκαν σπίτια
Οι ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν το πύρινο μέτωπο προς τον οικισμό Λίμνης, αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν.
«Η φωτιά τέθηκε ήδη υπό έλεγχο και η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων από αέρος και από εδάφους απέτρεψε τα χειρότερα», δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, όταν λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά σε δύο μέτωπα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.
Οι ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν το πύρινο μέτωπο προς τον οικισμό Λίμνης, αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μουρτιά επεκτάθηκε σε ελαιώνες και δασική έκταση.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα 31 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα δημιούργησαν πολύ γρήγορα έναν κλοιό από εδάφους και αέρος, με συνέπεια να ελέγξουν πολύ γρήγορα την επέκταση της πυρκαγιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες των δήμων αλλά και εθελοντικές ομάδες.
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων



