Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στο Μάτι 3 χρόνια μετά - Βουβός πόνος στην επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς [Εικόνες]

Το in.gr στο Μάτι 3 χρόνια μετά – Βουβός πόνος στην επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς [Εικόνες]

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου 2018 όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και στέρησε τη ζωή σε 103 συμπολίτες μας.

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου 2018 όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και στέρησε τη ζωή σε 103 συμπολίτες μας.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τα 103 θύματα τρία χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά, χοροσταντούτος του Μητροπολίτη Μεσογαίας.

Η σιωπή και η θλίψη κυριάρχησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  – Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, αλλά και αρκετός κόσμος μέσα και έξω από την εκκλησία.

Οι συγγενείς των θυμάτων μνημόνευσαν και προσευχήθηκαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα την ημέρα της καταστροφής στον τόπο μας 3 χρόνια πριν.

Εξω από ναό αρκετά παιδάκια φορούσαν μπλούζες μαύρες με σύνθημα. «Κόκκινο λιμανάκι 23.7.2018»

Τραγική ειρωνεία! Τρια χρόνια μετά και οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχεδόν ίδιες. Σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΕΤΕΟ η θερμοκρασία στις ανατολικές ακτές της Αττικής εκείνη την ημέρα έφτασε τους 39 βαθμούς, η υγρασία έπεσε στο 19% πριν το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ οι ριπές του ανέμου από τα δυτικά ξεπέρασαν τα 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Σήμερα, στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι.

H περιοχή πάνω από την Αργυρά Ακτή, έγινε η παγίδα θανάτου. Οι πιο πολλοί δρόμοι οδηγούσαν σε αδιέξοδο ή επρόκειτο για στενά που δεν χωρούσαν αυτοκίνητα.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024