Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βελέζ – ΑΕΚ: Κατώτερη των περιστάσεων η Ένωση, έχασε 2-1

Βελέζ – ΑΕΚ: Κατώτερη των περιστάσεων η Ένωση, έχασε 2-1

Κατώτερη των περιστάσεων η Ένωση, έχασε 2-1 από την Βελέζ

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά από την αρχη. Η Ένωση ανοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ.Ο Αλμπάνης ¨εφτιαξε¨και ο Καρίμ εκτέλεσε! Η Ένωση ανοιξε το σκορ. Με την προβληματική εικόνα που τελείωσε την περυσινή σεζόν, ξεκίνησε και τη φετινή η ΑΕΚ που ηττήθηκε με 2-1 από τη Βελέζ Μόσταρ στο πρώτο ματς του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Η ΑΕΚ είχε τις αδυναμίες της περασμένης χρονιάς, με άμυνα που έμπαζε και είχε πολλά θέματα, αν και προηγήθηκε από νωρίς με τον Ανσαριφάρντ. Πλέον, η ΑΕΚ θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, ώστε να πάρει την πρόκριση και να μην πάθει ανυπολόγιστη ζημιά.

Η ΑΕΚ δεν ήταν πειστική στο ξεκίνημα. Φάνηκε αρκετά επιπόλαιη, «μάσησε» από τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητα της Βελέζ και μπήκε ιδιαίτερα νωθρά στο γήπεδο. Σταδιακά, όσο περνούσε η ώρα, η Ενωση ισορροπούσε το παιχνίδι. Με κινητήριο μοχλό τον Σιμάνσκι, άρχισε να πιέζει ψηλά και κάπως έτσι – στην πρώτη φορά που έβαλε την μπάλα κάτω – κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Πολωνός πίεσε και έκλεψε, ο Αλμπάνης έδωσε υπέροχη ασίστ, ο Ανσαριφάρντ έκανε ιδανικό τελείωμα.

Πριν προλάβει πάντως να χαρεί η ΑΕΚ και να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «κιτρινόμαυρων», βρέθηκε ξανά σε προβληματική φάση. Η αδυναμία που υπήρχε από τον Σάκχοφ να κινηθεί με ταχύτητα και να προσφέρει πίεση και μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έδωσαν τη δυνατότητα στη Βελέζ να ισοφαρίσει. Βέβαια, για να συμβεί αυτό υπήρξε και το τέλειο πλασέ, από τον Πρσες, που έστειλε την μπάλα με απίθανο τρόπο στο παραθυράκι του Τσιντώτα.

Αυτό το γκολ έδειξε να μπλοκάρει την ΑΕΚ. Ετσι και αλλιώς, μιλάμε για την περυσινή ομάδα με όλες τις αδυναμίες – και σε ψυχολογικό κομμάτι – που είχε. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στη Βελέζ, που είχε πλέον αυτοπεποίθηση και πίεζε. Οι Βόσνιοι έπαιζαν συχνά με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πίεζαν ψηλά και έψαχναν τους χώρους γύρω από την περιοχή του Τσιντώτα για να σουτάρουν. Η ΑΕΚ είχε μεμονωμένα κάποιες ατομικές προσπάθειες, δίχως ουσία.

Πάντως, ακόμα και έτσι η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια. Η φάση του 42’, δείχνει πόσο έλειπε το VAR από το παιχνίδι, καθώς εντελώς λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Λόπες επειδή έκανε κίνηση ο Ανσαριφάρντ και με τον Ιρανό πάντως να καλύπτεται στη διαδικασία. Εστω και έτσι, η ΑΕΚ έδειχνε πως είναι καλύτερη ομάδα και θα έπρεπε να πάρει περισσότερο την μπάλα για να γίνει αφεντικό στο ματς.

Βελέζ Μόσταρ (Φ. Ντούντιτς, 4-2-3-1): Μπογκντάνοβιτς, Ζελίκοβιτς, Ισιτς, Οβτσινα, Φερέιρα, Πρσες (73΄Οσμιτς), Χασάνοβιτς, Τσόσιτς (85’ Ράντοβιτς), Αντουσιτς (69’ Βεχάντοβιτς), Ντε Σόουζα (85’ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69’ Γκεοργκίεβιτς)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59’ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (69’ Αραούχο)

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024