Υποψήφιος που πέρασε στη σχολή επιλογής του στις Πανελλαδικές 2021, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, υπερασπίζεται συναδέλφους του μαθητές που δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμά του στην υπουργό Παιδείας.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, καθώς μαθητές με πολύ υψηλές βαθμολογίες δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή που προτιμούσαν μετά τις Πανελλαδικές 2021, κάτι που δεν θα συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Μια νέα επιστολή μαθητή ήρθε στο φως της δημοσιότητας με υποψήφιο που πέρασε στη σχολή προτίμησής του να υπερασπίζεται συναδέλφους του μαθητές που δεν τα κατάφεραν, έστω κι αν είχαν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μορίων.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος στην επιστολή του, η οποία φιλοξενείται στο alfavita.gr, βάλλει κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. «Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο μαθητής, τα στοιχεία του οποίου διαθέτει η προαναφερθείσα ιστοσελίδα.

Αναλυτικά η επιστολή του μαθητή προς τη Νίκη Κεραμέως

Κυρία Κεραμέως,

Μολονότι έγραψα καλά στις πανελλήνιες (16.885) και μπορώ να δηλώσω όλες τις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, δεν μπορώ, ωστόσο, να μείνω άπραγος βλέποντας τους συμμαθητές μου, παιδιά τα οποία κόπιασαν στην χειρότερη χρονιά, να χάνουν τα όνειρά τους, επειδή το αποφασίσατε εσείς.

Είμαι σίγουρος ότι, δεν πρόκειται να μπείτε καν στον κόπο να διαβάσετε τις χιλιάδες επιστολές, γιατί δεν σας συμφέρει. Παρόλα αυτά, εγώ θα πω ό,τι έχω να πω.

Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε να διαλύσετε τα όνειρα χιλιάδων παιδιών με το έτσι θέλω; Παιδιά, τα οποία θα περνούσαν στις σχολές και μάλιστα από τους πρώτους. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βάζετε αυθαίρετα εμπόδια και να αποκλείετε μαθητές που αξίζουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια. Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού και όχι ο εκπαιδευτικός θεσμός εσάς. Μάλλον, κάτι έχετε καταλάβει λάθος.

Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων; Στο τέλος θα αμφισβητούμε και πραγματικά γεγονότα.

Με ποιο δικαίωμα ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους, χωρίς καμία λογική, μεσούσης μια τόσο δύσκολης χρονιάς; Ξεκινήσατε την Ε.Β.Ε. για να μην περνάνε μαθητές με 2 και 3 και την καταλήξατε στο 8, 9 και 10. Μαθητές με 19 χιλιάδες μόρια δεν θα περάσουν εκεί που θέλουν, γιατί το θέλετε εσείς! Έχετε φέρει τα πάνω κάτω στον θεσμό των πανελληνίων. Έναν θεσμό που ισχύει εδώ και 60 χρόνια. Πώς τα υπόλοιπα παιδιά θα νιώσουν ασφαλή, όταν ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους κάθε μέρα; Πώς θα ξέρουν ότι δεν θα βάλετε του χρόνου την Ε.Β.Ε στο 14 ή το 16;

Εδώ και 2 χρόνια κάνετε τα πάντα για να ενισχύσετε την άποψη ότι είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας των τελευταίων 200 χρόνων. Δεν το λέω εγώ, ούτε ο κύριος Τσακαλώτος, αλλά οι πράξεις σας!

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια.

Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν…»

Μενέλαος Λουντέμης

Πρώην μαθητής 3ης Λυκείου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr