Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε χρόνο - ρεκόρ η πεζογέφυρα του «Σωτηρία»

Σε χρόνο – ρεκόρ η πεζογέφυρα του «Σωτηρία»

Εγκαίνια για την πεζογέφυρα που συνδέει τα χειρουργεία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Τα εγκαίνια τη πεζογέφυρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που θα διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις επισκεπτών, ασθενών κι εργαζόμενων στο νοσοκομείο, έγιναν σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θανάση Γιάνναρη, η γρήγορη ολοκλήρωση της κατασκευής της σύγχρονης πεζογέφυρας του νοσοκομείου «Η Σωτηρία», με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων, που συνδέει τα χειρουργεία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πενήντα (50) κλινών που κατασκευάσαμε, είναι μία ακόμη σημαντική ανάσα βοήθειας, στις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας».

Το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» με το τριακοστό δεύτερο άρθρο του ν. 4737/2020 (ΦΕΚ 204/Α/22.10.2020), το οποίο συμπληρώνει το άρθρο εξηκοστό δεύτερο της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 84τ.Α/13.04.2020) που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4690/2020 (Α΄ 104).

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίσθηκε από το ποσό των 800.000 ευρώ, που διατίθεται υπό τη μορφή δωρεάς από τον Ειδικό Λογαριασμό της Υπηρεσίας Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»,

Το αντικείμενο του έργου περιλάμβανε την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την κατασκευή οικοδομικών – Η/Μ εργασιών για τη δημιουργία συνδετήριας πεζογέφυρας μεταξύ της νέας πτέρυγας ΜΕΘ 50 κλινών και του κτιρίου «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» διαμέσου του κτιρίου «ΜΕΓΑ ΛΑΙΚΟ», τη διαμόρφωση του εγγύς περιβάλλοντα χώρου, τη λειτουργική σύνδεση της πεζογέφυρας και των εγκαταστάσεών της με τις υφιστάμενες υποδομές του νοσοκομείου, την κατασκευή εξωτερικού ασθενοφόρου ανελκυστήρα 3 στάσεων στο κτίριο «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ», σε λειτουργική διασύνδεση με τη συνδετήρια πεζογέφυρα, τη διαμόρφωση των προθαλάμων του ανελκυστήρα, τη διαμόρφωση των χώρων (οικοδομικές – Η/Μ εργασίες) στα σημεία σύνδεσης της πεζογέφυρας με τα κτίρια «ΜΕΓΑ ΛΑΙΚΟ» και «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» και την πλήρη διενέργεια των δοκιμών και ρυθμίσεων των εγκαταστάσεων.

Στόχος του έργου ήταν η λειτουργική διασύνδεση της νέας ΜΕΘ 50 κλινών, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενίσχυσης του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19, με το κτίριο «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ», καθώς δεδομένης της διασποράς των κτιρίων στο οικόπεδο του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργικής διασύνδεσης και ασφαλούς πρόσβασης από τα χειρουργεία που βρίσκονται στο κτίριο «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» με τη νέα ΜΕΘ 50 κλινών . Η συνδετήρια αυτή, κλειστή πεζογέφυρα, μήκους 125 τ.μ., διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα κλιματισμού-αερισμού, καθώς επίσης και τις απαραίτητες εξόδους διαφυγής για λόγους πυροπροστασίας. Το έργο εξασφαλίζει την ασφαλή και νοσοκομειολογικά ορθή μεταφορά ασθενών, κυκλοφορία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και διακίνηση υλικού.

Επίσης, η κατασκευή του εξωτερικού ασθενοφόρου ανελκυστήρα στο κτίριο «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» συμπληρώνει λειτουργικά το έργο, διασφαλίζοντας τις παραπάνω απαιτήσεις. Τέλος, πολύ σημαντική είναι η νέα διαμόρφωση της κεντρικής εισόδου, στο ισόγειο του κτιρίου «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ», με ράμπες πρόσβασης αμαξιδίων ΑΜΕΑ, φορείων και θύρες εισόδου. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου διενεργήθηκε στις 10.02.2021, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 793.302,20 €. Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την υπ’ αριθμ. 4/282/04.03.2021 απόφασή του, το Δ.Σ. της εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», ενέκρινε την ανάθεση του έργου στην εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. με ποσό προφοράς 777.561,00 €. Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου υπογράφηκε στις 18.03.2021 με διάρκεια 2 μήνες.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024