Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο: Άλμα και πάλι πάνω από το όριο των 70 δολαρίων

Πετρέλαιο: Άλμα και πάλι πάνω από το όριο των 70 δολαρίων

Σημαντική ανάκαμψη των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού έφεραν τα στοιχεία για τα στρατηγικά αποθέματα στις ΗΠΑ

Θεαματική ανάκαμψη για τις τιμές του πετρελαίου σήμερα μετά και τη δημοσίευση των νεότερων στοιχείων για τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, σε ένα διάστημα αυξημένης ζήτησης για καύσιμα λόγω της καλοκαιρινής, τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αμερικανικό WTI σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 4,63%, στα 70,31 δολάρια το βαρέλι, ανεβαίνοντας έτσι και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 70 δολαρίων.

Τα αμερικανικά στοιχεία έδειξαν πως την τελευταία εβδομάδα τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν οριακά κατά 806.000 βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν νέα μείωση κατά 4.089 εκατ., δηλαδή μεγαλύτερη από τον προηγούμενο μήνα.

Ήταν η πρώτη αύξηση εδώ και εννέα εβδομάδες.

Τι αναμένουν οι αναλυτές

Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης εντοπίστηκε στη Δυτική Ακτή, μια περιοχή που οι traders συνήθως παραβλέπουν καθώς το σύστημα διανομής είναι σχετικά απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα.

Αντιθέτως στο μεγάλο κέντρο αποθήκευσης του Όκλαντ τα αποθέματα έπεσαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, στα 36,7 εκατ. που είναι το χαμηλότερο νούμερο από τις αρχές του 2020.

Η εικόνα αυτή προβλημάτισε την αγορά παραπέμποντας σε «σφιχτά» επίπεδα προσφοράς, ειδικά δε, σε μια περίοδο που η ζήτηση για καύσιμα ανεβαίνει συνεχώς λόγω της τουριστικής περιόδου.

Αν και η αναζωπύρωση της πανδημίας μπορεί να αλλάξει κάπως τα δεδομένα.

Πάντως οι αναλυτές περιμένουν πως τα «σφιχτά» επίπεδα προσφοράς και τα χαμηλά αποθέματα στην αμερικανική αγορά θα συντηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της χρονιάς διευκολύνοντας την περαιτέρω άνοδο των τιμών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024