Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για παγκόσμια επέλαση

Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για παγκόσμια επέλαση

Η παραλλαγή που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα σε ακόμα 13 χώρες.

Το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα του κοροναϊού, το οποίο ήδη ευθύνεται για τα τρία τέταρτα και των νέων κρουσμάτων Covid-19 σε πολλές μεγάλες χώρες, θα επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο τους επόμενους μήνες, προειδοποίησε εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η παραλλαγή που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα σε ακόμα 13 χώρες, ανεβάζοντας το σύνολο στις 124, ανέφερε ο ΠΟΥ. Συγκριτικά, το βρετανικό στέλεχος Άλφα ανιχνεύεται σε 180 χώρες, το Βήτα σε 130 και η Γάμμα σε 78.

«Αναμένουμε ότι [η παραλλαγή Δέλτα] θα υπερισχύσει ταχέως των άλλων παραλλαγών και θα γίνει η επικρατούσα τους επόμενους μήνες» προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

Μεταξύ των χωρών όπου η παραλλαγή Δέλτα ευθύνεται για τουλάχιστον το 75% των νέων κρουσμάτων βρίσκονται η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, η Βρετανία, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ.

«Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να αγνοούμε ποιος είναι ο ακριβής μηχανισμός στον οποίο οφείλεται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» του Δέλτα, αναγνωρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Περίπου 3,4 εκατομμύρια επιπλέον κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου, 12% περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Με αυτόν τον ρυθμό, αναμένουμε πως ο σωρευτικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια στις επόμενες 3 εβδομάδες» προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

Η τάση αυτή οφείλεται σε τέσσερις παράγοντες σύμφωνα με τον ΠΟΥ: πιο μεταδοτικές παραλλαγές, χαλάρωση των μέτρων δημόσιας υγείας, μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεπίδραση και απροθυμία στον εμβολιασμό.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νεκρών, 57.000, παρέμεινε αντίθετα σταθερός σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024