Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός τόπου και χρόνου ο Αρσένης: Θέλει να καταργήσει πλούτο και φτώχεια με ...κόφτη

Εκτός τόπου και χρόνου ο Αρσένης: Θέλει να καταργήσει πλούτο και φτώχεια με …κόφτη

Ανεκδιήγητη ανάρτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη που θέλει να καταργήσει με νόμο τον πλούτο. Μάλλον ζήλεψε από την ανάποδη τη δόξα του αλήστου μνήμης δεξιού υπουργού Κ. Λάσκαρη στη μεταπολίτευση που ήθελε να καταργήσει με νόμο την πάλη των τάξεων

Τη δόξα του αλήστου μνήμης δεξιού υπουργού Κ. Λάσκαρη στη μεταπολίτευση, ο οποίος είχε την ψευδαίσθηση ότι θα καταργήσει με νόμο την πάλη των τάξεων, φαίνεται να ζήλεψε αλλά από την ανάποδη ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, καθώς προτείνει απαγόρευση του πλούτου!

Ο Κρίτων Αρσένης προτείνει ουσιαστικά να μπει κόφτης στον πλούτο και να απαγορεύεται κάποιος να αποκτήσει πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό και συγκεκριμένα πάνω από 100.000 ευρώ.

«Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, π.χ. για αρχή τα 100.000€. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Μετά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που μετατράπηκε σε επιχείρημα των δεξιών για να δικαιολογήσουν τη μνημονιακή λιτότητα, ο Κρίτων Αρσένης και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν βαλθεί να προσφέρουν και άλλα επιχειρήματα, άλλοθι και προσχήματα σε όσους θέλουν να γελοιοποίησουν την Αριστερά και το ρόλο της ως αποκούμπι των φτωχών για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Τοποθετήσεις σαν αυτές του κ. Αρσένη όχι μόνο ατζέντα δεν διαμορφώνουν αλλά μόνο γέλιο και θλίψη μπορούν να προκαλούν. Θα μπορούσε να προτείνει κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων, διατίμηση, έλεγχο των τιμών, αυξήσεις μισθών, περισσότερη φορολογία στην κατεύθυνση ενός νέου συστήματος προοδευτικής φορολόγησης με βάση το εισόδημα. Περισσότερη φορολογία σε κέρδη και μερίσματα κλπ κλπ κλπ.

Θα μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά για επανάσταση και σοσιαλισμό για να εφαρμόσει τα παραπάνω. Όλα αυτά θα είχαν μια λογική, ασχέτως του αν κάποιος τα θεωρεί ρεαλιστικά ή εφικτά και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Έχουν όμως μια συγκεκριμένη λογική. Υπάρχουν επιχειρήματα που μπορεί κανείς να υποστηρίξει συγκεκριμένες πολιτικές πάνω σε θέματα μισθών, φόρων, τιμών, ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων κλπ.

Αλλά όλα αυτά τι σχέση έχουν με την απαγόρευση του να βγάζει κάποιος πάνω από 100.000 ευρώ; Δηλαδή αν κάποιος βγάζει 90.000, 80.000, 70.000 ευρώ είναι φτωχός;

Το επιχείρημα για τον «κόφτη» στον πλούτο ποιο είναι; Η ηθική; Αυτά είναι λυμένα από την εποχή της αντιπαράθεσης του Μάρξ με τον Προυντόν κοντά 200 χρόνια πριν.

Αστεία πράγματα… Τελικά αριστεροί σαν τον Αρσένη «συναντιούνται» με δεξιούς σαν τον αλήστου μνήμης Λάσκαρη που νομίζουν ότι με διακηρύξεις, κόφτες και διατάγματα μπορούν να πάνε κόντρα στους νόμους της ανθρώπινης κοινωνίας και της πάλης των τάξεων.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024