Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος: Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν γίνεται - Δεν αποτελούν τα τεστ ασπίδα ασφαλείας

Βασιλακόπουλος: Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν γίνεται – Δεν αποτελούν τα τεστ ασπίδα ασφαλείας

Την σημασία του εμβολιασμού για τον περιορισμό του κοροναϊού επισήμανε για μια ακόμα φορά ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Τι είπε για την κατάσταση στην Μύκονο.

«Χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς δεν μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας όπως πριν» τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα στην Μύκονο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνο με μοριακά τεστ και rapid test, καθώς όπως είπε «ορισμένα τεστ μπορεί να βγουν ψευδώς αρνητικά και έτσι μεταδίδεται ο ιός», σημειώνοντας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «δεν αποτελεί ασπίδα ασφάλειας ένα τεστ»

«Το μεγάλο κουμπί είναι η διασκέδαση. Όταν η διασκέδαση είναι όπως ήταν παλιά τα κρούσματα αυξήθηκαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να αποκτήσουμε την διασκέδαση που είχαμε παλιά»

«Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Το παράδειγμα της Βρετανίας

Αναφέρθηκε ακόμα στην Βρετανία σημειώνοντας ότι υπάρχει τεράστια διαμάχη, καθώς οι γιατροί διαφωνούν με την πολιτική Τόμσον που ανοίγει τα πάντα με την λογική να πετύχει ανοσία της αγέλης.

Σημείωσε ακόμα ότι «το εμβόλιο προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όχι σε απόλυτο. Όταν η πιθανότητα ελαχιστοποιείται τότε θα εξαφανιστεί και ο κορονοϊός» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανονική ζωή δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό, όλα τα άλλα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024